لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا باید از موسسه سرمایه پذیری شکایت کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۱

با سلام و احترام.
ضمن عرض ادب و با قبولی عزاداری سید و سالار شهیدان، آقا امام حسین (ع).
شاید این حرفم باعث تعجبتان بشود، اما خیلی دلم برای تک‌تک وکلای محترم سایت تنگ شده است. امیدوارم که هرکجا هستید، در کنار خانواده‌های محترمتان زندگی به مراتب خوب و خوشی داشته باشید و روزگار به کامتان باشد. حقیقتا من کل سرمایه زندگیم را از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ در فروشگاه سرمایه‌پذیری به نام ... در دزفول سرمایه‌گذاری کردم. متاسفانه من پولم را ۱۲۵ درصد دو ساله بدون سود (سود در سررسید) لحاظ کردم و یک سپرده دیگرم با سود اندک برای سود ماهانه لحاظ کردم. آخرین سود سپرده‌ام را در سال ۱۴۰۲/۳/۱۲ دریافت کردم، اگر اشتباه نکنم. به دلیل هجوم مردم به خاطر عدم سود سرمایه‌شان، در برج ۱۰ سال ۱۴۰۲ فروشگاه را تعطیل کردند و تا الان یعنی سال ۱۴۰۴/۴/۲۱ همچنان تعطیل است.
در این مدت خیلی‌ها شکایت کردند و خیلی‌ها هم بدون شکایت مثل بنده همچنان منتظر تعیین و تکلیف این مشکل هستند. پرونده دست دادستان است، اموالش توقیف شده، ولی دادستان به بهانه‌های واهی و به قول خودش کمک به مردم نمی‌خواهد پرونده را از دادسرا به دادگستری ارجاع بدهد. شکایت دادستان هم خیلی‌ها کردند ولی بی‌فایده است و در فکر فروش اموال البته به گفته خودش (دادستان) بوده. خیلی وعده‌ها پوچ بود، خیلی‌ها زندگیشان نابود شد، خیلی‌ها طلاق گرفتند، خیلی‌ها خودکشی کردند و غیره. این مسئولین به خدا دلسوز مردم نیستند. به امید روزی که ایران و ایرانی آزاد باشد و عدالت جای خودش را به چیز دیگری ندهد.
در این مدت رفته‌رفته تعداد سهامداران و طلبکاران خودشان را از مرز ۳ هزار نفر به مرز ۲۱ هزار نفر رساندند و اصلا شفافیتی و راستی در عملکرد مسئولین قابل نمایش و ارائه نیست. چرا؟ به این دلیل که با وجود نشان دادن تعداد سهامداران زیاد و پرونده‌سازی جعلی سعی در فریب سهامداران دارند که بگویند چون تعداد بدهکاران بالا هست نهایت به اصل پولتان می‌رسید. از این پرونده‌ها در ایران و شهر ما دزفول زیاد است.
نامه به بیت رهبری و قوه قضاییه هم دادیم. شبکه‌های معاند هم فیلم این مشکل را پخش کردند.

من دو یا سه تا سوال از محضر مبارکتان دارم امیدوارم که بتوانید کمکم کنید:

۱. من سود سپرده‌ام را نگرفتم و آخرین قراردادم رسید کاغذی هست که دستم هست و عده‌ای از نمایندگان مردمی که با دادستان در ارتباط هستند به من گفتند آن قراردادی که باهاش سپرده‌گذاری شده ۴۵۰ میلیون بهت نمی‌دهد و فقط ۱۰۰ میلیونی که سال ۹۹ گذاشتی بهت می‌دهد. آیا درست می‌گوید یا طبق رسید حداقل باهام تسویه می‌کنند و نمی‌توانند غیر از این باشد و قبلا از خیلی‌ها امضا گرفته خود دادستانی و پولی بهشان نداده.

۲. آیا طبق صحبت‌های سهامدارانی که شکایت نکردند من هم شکایت نکنم؟ موقع پرداخت مطالباتمان پول کسانی که شکایت نکردند را پس می‌دهند یا نه؟ و آیا نیاز به شکایت هست باوجود پرونده کثیرالشاکی بودن ۷۰۰۰ نفر شکایت کردند.

۳. آیا زمان شکایت ۲ سال بعد از تاریخ وقوع این حادثه اگر کسی شکایت نکند حق شکایت از او سلب می‌شود یا نه؟ و این فروشگاه در تاریخ برج ۱۴۰۲/۱۰ تعطیل شده است. آیا ۲ سال زمان شکایت از زمان شروع مشکل مربوط به زمانی هست که آخرین سود را داده یا مربوط به زمانی هست که فروشگاه باز بوده ولی سود نمی‌داده؟

۴. برای این شکایت باید شکایت کیفری کنیم یا حقوقی؟ چون خیلی‌ها شکایت کیفری کردند و گفتند شکایت حقوقی پول اضافی هست که خرج دولت می‌شود و اگر قرار بر شکایت حقوقی باشد برای اعسار باید ۴ نفر را با خودم ببرم شهادت دهند برای عدم توانایی مالی بنده در پرداخت هزینه دادرسی در دفتر خدمات قضایی؟

در آخر از وقتی که در اختیار بنده حقیر می‌گذارید کمال تشکر و قدردانی را دارم. ارادتمند شما سروران گرامی محمد از دزفول.

۴ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده
پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

با توجه به شرایط توصیف شده، سوالات شما به شرح زیر پاسخ داده می‌شود:

۱. در مورد دریافت مبلغ سرمایه‌گذاری، لازم است که به قرارداد و رسید کاغذی خود مراجعه کنید. مطابق ماده ۲۱۹ قانون مدنی، قراردادهای منعقده بین طرفین لازم‌الاجرا هستند و شما می‌توانید بر اساس مستندات خود، اقدام به مطالبه حقوق خود کنید.

۲. در مورد شکایت یا عدم شکایت، بهتر است با توجه به شرایط و مدارک خود تصمیم‌گیری کنید. اگر شکایت نکنید، ممکن است در پرداخت مطالبات به شما تأخیر بیفتد. مطابق ماده ۲۵ قانون آیین دادرسی کیفری، شاکی باید در مدت معین شکایت خود را ارائه دهد.

۳. در خصوص زمان شکایت، مدت زمان مقرر برای شکایت از زمان وقوع حادثه یا زمانی که شما از آن مطلع شدید محاسبه می‌شود. مطابق ماده ۷۳۴ قانون آیین دادرسی مدنی، مدت زمان شکایت باید در نظر گرفته شود.

۴. برای نوع شکایت، بستگی به ماهیت موضوع دارد. اگر قصد دارید خسارت مالی خود را بازپس گیرید، شکایت حقوقی ممکن است مناسب باشد. برای شکایت کیفری، باید دلایل و مستندات کافی ارائه دهید که نشان دهنده وقوع جرم باشد.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

عرض سلام و احترام، نیاز به بررسی مدارک است.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد شرکت ها خانواده داوری انحصار وراثت اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
وصول مطالبات خانواده کیفری داوری ملکی انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت احوال ثبت اسناد جرایم علیه امنیت کشور جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
کیفری قرارداد خانواده ملکی وصول مطالبات ثبت احوال مالیات شرکت ها جرایم اینترنتی داوری ثبت اسناد
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
قرارداد خانواده اجرای احکام ملکی داوری کیفری انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی شرکت ها ثبت اسناد اجرای احکام داوری قرارداد وصول مطالبات اموال و مالکیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
کیفری ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم اینترنتی خانواده ثبت احوال جرایم علیه اشخاص جرایم علیه اموال ثبت اسناد قرارداد
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری اداره کار قرارداد جرایم علیه اموال ملکی وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی ثبت اسناد
شروع قیمت از
۵۲۰,۰۰۰ تومان
۴۲۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی خانواده کیفری قرارداد انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت احوال داوری
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۵,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی وصول مطالبات ثبت اسناد داوری قرارداد جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص خانواده کیفری شرکت ها انحصار وراثت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار اجرای احکام جرایم علیه اشخاص انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات ثبت اسناد مالکیت معنوی
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده اموال و مالکیت کیفری جرایم علیه اموال قرارداد ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اشخاص
شروع قیمت از
۵۴۰,۰۰۰ تومان
۴۴۷,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی دیوان عدالت اداری خانواده اداره کار بیمه ثبت اسناد اجرای احکام قرارداد شرکت ها جرایم اینترنتی کیفری مالیات
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
جرایم علیه امنیت کشور ملکی کیفری قرارداد ثبت احوال داوری وصول مطالبات خانواده
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده کیفری ثبت احوال جرایم علیه اشخاص قرارداد ملکی جرایم علیه اموال
شروع قیمت از
۴۶۰,۰۰۰ تومان
۳۸۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی قرارداد ثبت اسناد انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده اموال و مالکیت کیفری اجرای احکام جرایم علیه اموال جرایم علیه اشخاص داوری
شروع قیمت از
۴۵۰,۰۰۰ تومان
۳۶۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی اداره کار مالیات قرارداد کیفری مالکیت معنوی خانواده ثبت اسناد جرایم اینترنتی وصول مطالبات اموال و مالکیت سربازی و نظام وظیفه
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی اموال و مالکیت جرایم علیه اشخاص قرارداد کیفری جرایم علیه اموال وصول مطالبات خانواده ثبت احوال ثبت اسناد جرایم اینترنتی اجرای احکام
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده کیفری اجرای احکام داوری قرارداد انحصار وراثت وصول مطالبات اموال و مالکیت ثبت اسناد
شروع قیمت از
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۲۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده جرایم علیه اموال اداره کار کیفری اجرای احکام جرایم علیه اشخاص جرایم اینترنتی انحصار وراثت دیوان عدالت اداری وصول مطالبات داوری قرارداد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
اجرای احکام ملکی اداره کار وصول مطالبات خانواده مالکیت معنوی داوری قرارداد
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۲۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده اداره کار کیفری بیمه انحصار وراثت جرایم اینترنتی وصول مطالبات اجرای احکام جرایم علیه اموال سربازی و نظام وظیفه قرارداد
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده کیفری ثبت احوال اداره کار قرارداد
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده اداره کار اجرای احکام انحصار وراثت وصول مطالبات جرایم علیه اموال بیمه جرایم علیه اشخاص کیفری جرایم علیه امنیت کشور جرایم اینترنتی
شروع قیمت از
۳۶۰,۰۰۰ تومان
۳۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی خانواده جرایم علیه اموال قرارداد وصول مطالبات
شروع قیمت از
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۲۴۹,۰۰۰ تومان
ثبت احوال انحصار وراثت وصول مطالبات خانواده ثبت اسناد کیفری ملکی بین‌ الملل قرارداد جرایم اینترنتی داوری
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان

با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی ،مدارک نیاز به بررسی دارد

سلام بایستی مدارک ومستندات شما بررسی شود

با سلام و احترام.
در ادامه، به سوالات شما به تفکیک پاسخ داده می‌شود.

۱. اعتبار قرارداد و مبلغ قابل مطالبه
گفته‌های نمایندگان مردمی مبنی بر اینکه فقط اصل پول (۱۰۰ میلیون تومان) به شما پرداخت خواهد شد، مبنای قانونی ندارد. در نظام حقوقی ایران، قرارداد و رسید کتبی، معتبرترین سند برای اثبات تعهدات طرفین است.

اصل حاکمیت اراده: طبق قانون، قرارداد بین طرفین لازم‌الاجرا است. فروشگاه متعهد شده است که در ازای سرمایه شما، مبلغ مشخصی (اصل پول به علاوه ۱۲۵ درصد سود) را در سررسید پرداخت کند. این تعهد کاملا قانونی و قابل مطالبه است.

نقش دادستانی: دادستانی یا هر مرجع دیگری نمی‌تواند به صورت یک‌طرفه مفاد قرارداد شما را تغییر دهد یا آن را نادیده بگیرد. تنها یک قاضی در دادگاه می‌تواند پس از رسیدگی، در مورد میزان بدهی و نحوه پرداخت آن حکم صادر کند.

امضای بدون پرداخت: اینکه از برخی افراد امضا گرفته شده ولی پولی پرداخت نشده، یک رویه نادرست است و وجاهت قانونی ندارد. هرگونه تسویه حساب باید با پرداخت واقعی وجه همراه باشد.

نتیجه: شما قانونا مستحق دریافت کل مبلغ قرارداد (اصل و سود متعلقه) هستید. اینکه در عمل به دلیل کثرت طلبکاران و محدودیت اموال متهم، تنها بخشی از طلب پرداخت شود، موضوع دیگری است که در مرحله اجرای حکم مشخص خواهد شد. اما در مرحله شکایت و رسیدگی، شما باید کل مبلغ را بر اساس قراردادتان مطالبه کنید.

۲. لزوم ثبت شکایت شخصی
با وجود اینکه پرونده به صورت کثیرالشاکی در جریان است، اکیدا توصیه می‌شود که شما نیز شکایت خود را ثبت کنید.

شناسایی رسمی به عنوان طلبکار: سیستم قضایی بر اساس شکات ثبت‌شده عمل می‌کند. اگر شما شکایت نکنید، نام شما رسما در لیست طلبکاران قرار نمی‌گیرد و ممکن است در زمان توزیع اموال یا پرداخت وجوه، نادیده گرفته شوید.

ریسک عدم شکایت: اتکا به شکایت دیگران بسیار پرریسک است. دادستان و دادگاه برای تعیین تعداد دقیق مال‌باختگان و میزان کل بدهی، به پرونده‌های ثبت‌شده استناد می‌کنند. عدم ثبت شکایت می‌تواند به معنای انصراف از حق تلقی شود.

تکمیل پرونده: شکایت شما به عنوان یک سند جدید، به تقویت پرونده کلی و نشان دادن ابعاد واقعی ماجرا به قاضی کمک می‌کند.

بنابراین، صحبت کسانی که می‌گویند نیازی به شکایت نیست، صحیح نمی‌باشد و برای احقاق حق خود حتما باید به صورت رسمی شکایت خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نمایید.

۳. مرور زمان برای شکایت
در دعاوی و شکایات، مفهومی به نام مرور زمان وجود دارد که پس از انقضای آن، طرح دعوا دیگر ممکن نیست.

مبنای محاسبه زمان: در پرونده‌های کیفری مانند کلاهبرداری یا تحصیل مال از طریق نامشروع، مبدا مرور زمان، تاریخ وقوع جرم یا تاریخی است که شما از وقوع آن مطلع شده‌اید. در مورد شما، این تاریخ می‌تواند زمان توقف پرداخت سود یا تعطیلی فروشگاه (۱۴۰۲/۱۰) باشد، زیرا در این مقطع، ناتوانی یا سوءنیت متهم برای شما آشکار شده است.

مهلت شکایت: مهلت‌های مرور زمان بسته به نوع جرم متفاوت است. برای جرایمی مانند کلاهبرداری، این مهلت‌ها وجود دارد. اگرچه ممکن است مهلت دو ساله که شنیده‌اید دقیق نباشد، اما نباید ریسک کنید.

توصیه فوری: فارغ از محاسبه دقیق مهلت قانونی، بهترین کار این است که در اسرع وقت و بدون اتلاف زمان، شکایت خود را ثبت کنید تا با مشکل مرور زمان مواجه نشوید.

۴. نوع شکایت (کیفری یا حقوقی) و هزینه دادرسی
شکایت کیفری یا حقوقی؟
در پرونده‌هایی از این دست که شائبه کلاهبرداری و بردن مال مردم در آن وجود دارد، مسیر صحیح و مؤثرتر، طرح شکایت کیفری است.

شکایت کیفری: این نوع شکایت جنبه جرمی موضوع را هدف قرار می‌دهد (مانند کلاهبرداری یا تحصیل مال از طریق نامشروع). مزیت آن این است که فشار بیشتری بر متهم وارد می‌کند، منجر به توقیف اموال و مجازات حبس می‌شود و دادگاه کیفری می‌تواند در ضمن صدور حکم مجازات، حکم به رد مال (بازگرداندن اصل پول) نیز بدهد. این همان کاری است که اکثر مال‌باختگان انجام داده‌اند و دادستان نیز بر همین مبنا پرونده را پیگیری می‌کند.

شکایت حقوقی: این شکایت صرفا برای مطالبه وجه است و جنبه کیفری ندارد. هزینه دادرسی آن نیز به مراتب بالاتر است (درصدی از مبلغ مورد مطالبه). معمولا زمانی به سراغ دعوای حقوقی می‌روند که مسیر کیفری به نتیجه نرسد یا هدف صرفا مطالبه سودهای قراردادی باشد که در دادگاه کیفری پوشش داده نشده است.

توصیه: شما باید شکایت کیفری با عنوان "کلاهبرداری" یا "تحصیل مال از طریق نامشروع" ثبت کنید و در آن، بازگرداندن کل مبلغ طلب خود (اصل و سود) را نیز درخواست نمایید.

اعسار از هزینه دادرسی:
درخواست اعسار (اثبات عدم توانایی مالی) مربوط به دعاوی حقوقی است. از آنجایی که شما شکایت کیفری ثبت می‌کنید، هزینه‌های اولیه بسیار ناچیز است و در این مرحله نیازی به درخواست اعسار ندارید. اگر در آینده نیاز به طرح دعوای حقوقی پیدا کردید، می‌توانید برای اعسار از هزینه دادرسی اقدام کنید. برای این کار، باید در دفتر خدمات قضایی فرم مربوطه را پر کرده و معمولا دو شاهد (و نه لزوما چهار نفر) معرفی کنید تا در دادگاه بر عدم توانایی مالی شما شهادت دهند.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط