بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا این فرار از دین حساب میشه؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۱۰ پاسخ ثبت شده

سلام وقت شما بخیر، حدود ۳ماه پیش آپارتمان کوچکی با وام مسکن خریدم و سندش در رهن بانک هست و چون پولم کم اومد خونه رو دادم مستاجر و خودم هم مستاجرم، حدود یک ماه بعدش در یک املاک برامون قولنامه نوشت که من خونه رو به مادرم فروختم و فعلا سند خونه بنام خودم هست و چون خانمم هم تقریبا همون موقع مهریه رو اجرا گذاشته بود تازه پریروز ابلاغیه صدور اجراییه اومده برام که ظرف ده روز اموال و موجودیهای حساب بانک رو معرفی کنم قبل از عیدهم دادخواست اعسار زدم فعلا جلسه رسیدگیش نرسیده و اونجا نوشتم که یک خونه دارم،آیا انتقال اموال از موقع اجرا گذاشتن مهریه فرار از دین هست یا بعداز صدور اجراییه؟ آخه میخوام طبق اون تاریخی که قولنامه ای که خونه رو بنام مادرم زدم سندشو هم بنام مادرم بزنم آیا این فرار از دین حساب میشه؟ چون قبلا خونه ای داشتیم و فروختیم خانمم بایک وکیل شکایت فرار از دین زده بودن که منع تعقیب خوردم چون قاضی نوشته بود تاریخ بیع معامله ۰۸ آبان ۱۴۰۰ بوده درحالیکه تاریخ مطالبه مهریه ۱۳آبان ۱۴۰۰ بوده پس قبل از مطالبه مهریه فرار از دین نبوده، حالا با توجه به همین آیا من دیگه اقدام به سند زدن بنام مادرم نزنم چون فرار از دین حساب میشه؟ بعدا اگه سند بنام مادرم بشه و قسطهاش سنگینه و وام بنام من هست و من قسطهاشو میدم خانمم یا از دادگاه نمیگن پس چرا خودت قسطهاشو میدی؟ ممنون میشم راهنماییم کنید که چیکار کنم اون خونه توقیف نشه.کل پول رهن خونه ام هم توقیف شده لایحه اعتراض فرستادم ولی رفع توقیف نکردن.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند انتقال اموال تنها پس از صدور حکم قطعی محکومیت دادگاه مشمول جرم فرار از دین می‌شود، اما برخی معتقدند انتقال پس از صدور اجراییه یا بعد از تاریخ مطالبه دین نیز می‌تواند مصداق فرار از دین باشد.

این قاعده بسته به زمان قطعی شدن محکومیت و تاریخ دقیق انجام معامله و انتقال سند در پرونده شما متفاوت است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

معیار تحقق جرم معامله به قصد فرار از دین

طبق نظر اکثریت حقوق‌دانان و بر اساس رأی وحدت رویه، جرم انتقال مال به قصد فرار از دین تنها زمانی محقق می‌شود که معامله پس از صدور حکم قطعی محکومیت از سوی دادگاه انجام شده باشد. بنابراین اقدام به انتقال پیش از صدور رأی قطعی یا صرفاً با مطالبه مهریه در اجرای ثبت، معمولاً فرار از دین کیفری به شمار نمی‌رود. با این حال، برخی وکلا تأکید دارند که انتقال مال پس از صدور اجراییه یا پس از تاریخ مطالبه رسمی طلب، می‌تواند تحت شرایطی فرار از دین تلقی شود، به ویژه اگر معامله صوری باشد یا ثمن رد و بدل نشده باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
علی حداد زاده شکیبا
علی حداد زاده شکیبا

کارشناس حقوقی

با توجه به عنوان قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب ۱۳۹۴ و صراحت ماده ۲۲ آن، قانون مذکور ناظر بر اجرای محکومیت‌های مالی است؛ همچنین با عنایت به این‌که در ماده ۲۱ این قانون جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به، به عنوان یکی از دو مجازات مقرر در این ماده، پیش‌بینی شده است و در ذیل آن نیز جریمه مدنی انتقال‌گیرنده به منظور استیفای محکوم‌به پیش‌بینی شده است و با توجه به رای وحدت رویه شماره ۷۷۴ مورخ ۲۰/۱/۱۳۹۸ هیات عمومی دیوان عالی کشور، اعمال این ماده در مورد دینی که راجع به آن رای مبنی بر محکومیت صادر نشده است، امکان‌پذیر نیست و اصولا با توجه به این‌که این ماده در مقام جرم‌انگاری است، نمی‌توان کسی را که مدیونیت وی به موجب رای مرجع ذی‌صلاح مسجل نشده است، به اتهام انتقال مال به انگیزه فرار از ادای دین تحت تعقیب قرار داد؛ زیرا چه بسا این فرد اصولا خود را مدیون نداند و در مدیون بودن وی اختلاف باشد. بر این اساس، در فرض سؤال، انتقال مال هر چند به قصد فرار از ادای دین، متعاقب صدور اجراییه در مقام مطالبه وجه چک موضوع ماده ۲۳ اصلاحی (۱۳۹۷) قانون صدور چک و یا مطالبه مهریه توسط دوایر اجرای ثبت، مشمول حکم مقرر در ماده ۲۱ قانون صدرالذکر نمی‌باشد. در هر حال، اصل لزوم تفسیر مضیق نصوص جزایی نیز مؤید این نظر است. ضمنا واژه مدیون و (نه محکوم‌علیه) در صدر ماده ۲۱ مذکور با عنایت به ماده ۲۷ این قانون قابل توجیه است.

سمیه آرزه ۴ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۱۰۷ مشاوره موفق

سلام اگر معامله تا قبل تاریخ مطالبه مهریه انجام گرفته و ثمن رد و بدل شده باشد همسر شما به طور قانونی نمی تواند ایرادی به معامله شما بگیرد و در غیر این صورت قانون از او حمایت کرده و می تواند شکایت به اتهام معامله به قصد فرار از دین را انجام دهد

شاهرخ صحرائی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۷۵ مشاوره موفق

اصولا بعداز صدور اجرائیه هر گونه نقل و انتقال اموال و معامله در شمول فرار از دین محسوب میشه به خصوص املاک غیر منقول که نقل و انتقال آن صرفا با اسناد رسمی تعریف شده است

الهام دامغانی ثانی ۲ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲٬۹۱۱ مشاوره موفق

با سلام
انتقال اموال بعد از صدور رای قطعی فرار از ادای دین محسوب می شود

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
دانیال تمیزالنیا ۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

مطابق رای وحدت رویه ۷۷۴ انتقال اموال بعد از محکومیت قطعی فرار از دین محسوب میشود و قبل از آن فرار از دین نمیباشد.

وحید قاسمی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۷ مشاوره موفق

انتقال اموال بعد از صدور حکم قطعی دادگاه با توجه به رای وحدت رویه دیوان عالی کشور فرار از دین محسوب میشود

اکرم فرخ
اکرم فرخ
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۰۱۲ مشاوره موفق

با سلام
انتقال اموال بعد از حکم دادگاه فرار از دین محسوب می شود

حسن آرین پور ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب ،انتقال اموال بعد از صدور حکم قطعی فرار از دین محسوب میشود

گل نوش ملکی
گل نوش ملکی
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۶۲ مشاوره موفق

خیر فرار از دین محقق نگردیده است

مهدیه کارگر دهقانی ۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰

سلام انتقال اموال بعد از صدور حکم قطعی فرار از دین محسوب میشود

۲۸ وکیل متخصص دیگر قراردادها آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید