بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا انتقال دارایی قبل از طلاق قابل ابطال است؟

پرسیده شده ۵ ماه پیش ۳۷ پاسخ ثبت شده

همسرم قبل از ثبت دادخواست طلاق، یک خودرو که بعد از عقد خریداری شده بود را به صورت قانونی به مادرش منتقل کرده است. مهریه من ناچیز است و نفقه هم کامل پرداخت شده است. آیا انتقال دارایی قبل از طلاق قابل ابطال است و آیا حق تنصیف با این شرایط قابل اجراست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

انتقال خودرو قبل از دادخواست طلاق خودبه‌خود باطل نمی‌شود، اما اگر صوری بودن معامله یا فرار از دین و تضییع حق تنصیف در دادگاه اثبات شود، قابل ابطال و پیگیری خواهد بود.

این قاعده کلی است و موفقیت در پرونده شما به زمان دقیق انتقال و نحوه اثبات صوری بودن یا دریافت ثمن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

ابطال انتقال دارایی مشروط به اثبات معامله صوری

صرف انتقال اموال پیش از ثبت دادخواست طلاق موجب بطلان معامله نیست. با این حال، اگر بتوانید اثبات کنید که انتقال خودرو به مادر صوری بوده و با هدف فرار از اجرای شرط تنصیف دارایی انجام شده است، امکان ابطال آن وجود دارد. همچنین در صورت وجود شرایط اعمال شرط تنصیف، اگر پولی بابت فروش دریافت شده باشد همان مبلغ و در غیر این صورت خود مال پس از اثبات صوری بودن معامله، قابل پیگیری در دادگاه خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

انتقال خودرو به مادر صرفا به دلیل این‌که قبل از ثبت دادخواست طلاق انجام شده، خودبه‌خود باطل نمی‌شود. اما اگر شرط تنصیف در عقدنامه شما باشد، و بتوانید انتقال را از جهت تضییع حق/فرار از دین یا بی‌اثر کردن امکان استیفای حق، از نظر دادگاه مخدوش کنید، احتمال موفقیت بیشتر می‌شود؛ و در غیر این صورت، معمولا آوردن خودرو به عنوان “دارایی موجود” برای تنصیف سخت خواهد بود

مریم حاج منوچهری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۸۶ مشاوره موفق

باسلام
بله، امکان اعتراض به انتقال خودرو وجود دارد، اما صرف اینکه خودرو در دوران زوجیت خریداری شده و قبل از طلاق به مادر زوج منتقل شده، به‌تنهایی باعث ابطال معامله نمی‌شود. همچنین حق تنصیف دارایی با مهریه و نفقه یک موضوع جداگانه است
اگر خودرو قبل از انتقال واقعا متعلق به همسرتان بوده، بعد از ازدواج خریداری شده و شرط تنصیف در عقدنامه شما وجود دارد، انتقال آن به مادر را جدی پیگیری کنید؛ به‌خصوص اگر انتقال نزدیک به زمان طلاق انجام شده و نشانه‌ای از صوری بودن آن دارید.

سید حجت فرجی ۲ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

بله، در برخی موارد قابل ابطال است. اگر ثابت کنید انتقال خودرو صوری بوده یا صرفا برای فرار از اجرای شرط تنصیف دارایی انجام شده، می‌توانید ابطال معامله را از دادگاه بخواهید.

در مورد شرط تنصیف:

خودرو باید بعد از ازدواج تحصیل شده باشد.

طلاق به درخواست زوج باشد.

علت طلاق، تخلف شما از وظایف زناشویی نباشد.

دادگاه احراز کند انتقال مال برای محروم کردن شما از حق تنصیف انجام شده است.


صرف انتقال رسمی خودرو به مادر، لزوما مانع اجرای شرط تنصیف نیست و دادگاه به واقعی یا صوری بودن معامله توجه می‌کند.

مستندات: شرط تنصیف مندرج در سند نکاحیه و ماده ۲۱۸ قانون مدنی (معامله به قصد فرار از دین و حقوق مالی اشخاص).

حمیدرضا قاسمی ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۵۳ مشاوره موفق

اگر خودرو پس از عقد و در زمان زوجیت خریداری شده و بدون رضایت شما به مادرش منتقل شده باشد، این انتقال می‌تواند صوری یا برای فرار از تعهدات تلقی شود و در صورت اثبات، قابل ابطال است. حق تنصیف اموال فقط در طلاق به درخواست زوج و در صورت نبود تخلف زوجه اعمال می‌شود، بنابراین اگر طلاق به درخواست شما یا به دلیل تخلف او باشد، تنصیف منتفی است. برای احقاق حق، می‌توانید دادخواست ابطال انتقال خودرو و در صورت لزوم مطالبه سهم خود را مطرح کنید.

نمایش ۳۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۹ مشاوره موفق

سلام، اگر شرط تنصیف در عقدنامه شما امضا شده باشد و طلاق به درخواست شوهر و بدون تخلف شما باشد، اصل شرط می‌تواند نسبت به اموال موجودی که در ایام زوجیت به دست آمده اجرا شود، اما انتقال صوری یا به قصد فرار از این حق در بعضی موارد قابل تعرض و اثبات‌محور است و ابطال فقط وقتی محتمل است که صوری بودن یا قصد فرار از حق شما با دلایل کافی ثابت شود، پس محور کار شما بررسی دقیق عقدنامه و جمع کردن دلایل زمان خرید خودرو، زمان انتقال، بهای واقعی، نحوه پرداخت و رابطه معامله است.

عاطفه معتمدی انارمرزی ۴ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

سلام. در پاسخ به پرسش شما باید گفت که وضعیت حقوقی انتقال اموال قبل از دادخواست طلاق، بستگی به اثبات «صوری بودن» معامله دارد. در نظام حقوقی، اگر ثابت شود که هدف از انتقال دارایی به نام شخص ثالث، صرفا «فرار از دین» و محروم کردن شما از حقوق قانونی‌تان بوده است، می‌توان نسبت به ابطال این معامله اقدام کرد.

در مورد شرط تنصیف دارایی (که در اسناد ازدواج معمول است)، این شرط زمانی اجرا می‌شود که «طلاق به درخواست زوج» باشد و زوج بخواهد اموال خود را تقسیم کند؛ چنانچه زوج پیش از دادخواست طلاق، اموال خود را به قصد فرار از شرط تنصیف به غیر منتقل کرده باشد، شما می‌توانید با طرح دادخواست «ابطال سند انتقال» به طرفیت همسرتان و مادر ایشان در دادگاه عمومی حقوقی، ادعا کنید که این معامله به قصد فرار از دین و ناشی از تبانی بوده است. در این فرآیند، اگر بتوانید قرائنی از قبیل عدم پرداخت وجه معامله توسط مادر همسر، یا باقی ماندن خودرو در تصرف همسرتان ارائه دهید، دادگاه ممکن است حکم به صوری بودن معامله داده و آن را باطل نماید.

در خصوص مهریه ناچیز، اگر مهریه شما در حال اجرا باشد و این انتقال پس از ایجاد دین (یا در آستانه آن) صورت گرفته باشد، باز هم تحت عنوان «معامله به قصد فرار از دین» قابل پیگرد است. با این حال، باید توجه داشت که اثبات صوری بودن در دادگاه گاهی دشوار است، چرا که انتقال مالکیت خودرو در دفاتر اسناد رسمی یک امر قانونی است. توصیه می‌شود برای جمع‌آوری دلایل محکم، با ارائه مدارک خرید خودرو در دوران عقد و استعلام‌های مربوطه، این ادعا را مطرح کنید تا دادگاه با بررسی وضعیت مالی زوج، در صورت احراز سوءنیت، سهم شما از دارایی‌های ایشان را محفوظ بدارد. برای شما آرزوی موفقیت دارم.

اکبر کولیوند ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

باسلام، اگر شرط تنصیف دارایی در عقدنامه امضا شده باشد و طلاق به درخواست شوهر و بدون تخلف شما باشد، این شرط می‌تواند نسبت به اموالی که در دوران زوجیت به دست آمده اجرا شود؛ انتقال صوری یا با قصد فرار از این حق نیز در صورت اثبات با دلایل کافی قابل اعتراض است، بنابراین بررسی زمان خرید و انتقال خودرو، مبلغ و نحوه پرداخت و رابطه طرفین اهمیت دارد.

محمدباقر سلیمانگلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سرام اگر زوج پیش از صدور حکم طلاق، مال را واقعا و به طور قطعی به مادرش منتقل کرده باشد، آن مال دیگر جزو دارایی موجود او محسوب نمی‌شود و اجرای شرط تنصیف نسبت به آن با دشواری مواجه خواهد شد؛ مگر اینکه صوری یا متقلبانه بودن انتقال ثابت شود.پاینده باشید.

زهرا فرج ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۰۵ مشاوره موفق

باسلام؛
اصولا چنانچه اثبات گردد معامله صوری به قصد فرار از دین بوده می توان آن را ابطال نمود لذا تا زمانی که حکم قطعی صادر نشده امکان تنصیف نمی باشد.

عنایت احمدی نورالدین وند ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱۷۸ مشاوره موفق

باسلام اگر دادخواست داده بلشید و ایشان اموال را منتقل نموده باشد قابل پیگیری خواهد بود شما میتوانید دادخواست تصنیف اموال را نیز به دادگاه ارائه نمایید.

زهرا رفیعی ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۱ مشاوره موفق

انتقال خودرو قبل از طلاق به‌خودی‌خود باطل نیست؛ مگر صوری یا با قصد فرار از دین و با تحقق شرایط قانونی باشد، و حق تنصیف نیز منوط به تحقق شروط مندرج در عقدنامه است.

فائزه احمدی
فائزه احمدی تأیید‌شده
۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۴۷۰ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر. چنانچه معامله صوری باشد امکان ابطال وجود دارد

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۵ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی
شرط تنصیف به مطلقا خیر
انتقال دارایی قبل از طلاق قابل ابطال نیست مگر اینکه سوء نیت در محکمه کیفری اثبات و احراز شود

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۴۸۵ مشاوره موفق

سلام


فرار ازدین قبل از محکومیت قطعی مصداق ندارد

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

معاملات صوری درصورت اثبات باطل است ولی درخصوص انتقال مال در وجود شرایط و عدم صدور حکم قطعی صحیح‌میباشد.

حسن آرین پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

فرار ازدین قبل از محکومیت قطعی مصداق ندارد
ولی معامله صوری باطل است...موفق باشید 🌹

حسین مظاهری تهرانی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
انتقال به نحو قانونی صورت گرفته و بعید است نتیجه ای حاصل شود.

هانی ایمانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۱ مشاوره موفق

درود
در این خصوص دادگاه در خصوص تنصیف دارایی مبلغ مشخص می کند و امکان ابطال وجود ندارد.

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام چنانچه از انتقال قصد واقعی وجود نداشته باشد و معامله صوری باشد قابل ابطال است

آسیه فتاحی امیردهی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۸۹ مشاوره موفق

با سلام اگر معامله صوری باشد امکان ابطال وجود دارد

دانیال تمیزالنیا ۴ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

باید به دلیل صوری بودن درخواست ابطال آنرا مطرح نمایید.

ویدا سماوات ۴ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۸ مشاوره موفق

باید به دلیل صوری بودن درخواست ابطال آنرا مطرح نمایید.ـــ

سیده زهرا موسوی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

باسلام
قبل از صدور رای قطعی ، فرار از دین محسوب نمیشود..

حدیث اکبرزاده ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱ مشاوره موفق

سلام چنانچه صوری بودن و به قصد فرار از دین بودن ثابت شود قابل ابطال است

منصور شایانی منش ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام

اگر اثبات شود معامله صوری و به قصد فرار از دین بوده بله قابل ابطال است. تا زمانی که حکم بر ابطال معامله صادر نشده و خودرو به زوج برنگشته باشد امکان تنصیف دارایی نسبت به خودرو ممکن نیست.

محمدرضا توکلی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۲۲۲ مشاوره موفق

با سلام می‌بایست صوری بودن معامله اثبات شود

علیرضا زرینه پور ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۳ مشاوره موفق

بادرود
قبل از تقدیم دادخواست هرگونه نقل وانتقال صحیح است

منصور فرخی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

انتقال دارایی قبل از طلاق فقط در صورتی باطل است که معامله صوری باشد. تصنیف دارایی در صورتی به زوجه تعلق می گیرد که علیرغم انجام وظایف زناشویی، شوهر خواهان طلاق باشد.

نسترن آرمان فر ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

ابتدا باید بررسی شود آیا شرایط اجرای تنصیف اموال را دارید یا خیر در مورد معامله اگر ثمنی دریافت شده باید تنصیف شود در غیر اینصورت صوری بودن معامله را اثبات کنید

امید یوسفی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
قبل از صدور اجراییه انتقال صحیح و بلامانع است.

علی فتحی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۱۰ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
خیر تا قبل از صدور رای قطعی فرار از دین محسوب نمیشود

کاربر بنیاد وکلا
۲ ماه پیش

سلام اگر انتقال خودرو صوری و برای فرار از اجرای شرط تنصیف باشد، قابل اعتراض است و در صورت وجود شرایط، حق تنصیف نیز قابل اجرا خواهد بود.

مهدی حیدرزاده ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

با سلام حق تنصیف در مواردی است که زوج همسر خود را بدون دلیل طلاق دهد
در موردانتقال خودرو صوری بودن معامله باید اثبات گردد...

سارا تک روستا ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۴۰ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی انتقال قانونی می باشد

کرامت سلطانی نژاد ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵

سلام مشمول معامله به قصد فرار از دین نمی باشد...

مهناز لطیفی ۴ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

درود. در خصوص تنصیف باید شرایط بررسی شود اما در مورد انتقال خودرو باید صوری بودن معامله اثبات گردد.

غزل منصورخاکی ۴ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

درود

فرار ازدین قبل از محکومیت قطعی مصداق ندارد
ولی معامله صوری باطل است

۳۰۲ وکیل متخصص طلاق آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید