بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا امیدی به رفع تصرف عدوانی ملک دارم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش ۲۳ پاسخ ثبت شده

دادخواستی مبنی بر الزام به رفع تصرف عدوانی ملک تجاری با کاربری کارگاه بلوک‌زنی، واگذاری سال ۱۳۶۰ از طرف سازمان عمران اراضی شهری وقت به پدر مرحوم بنده به طرفیت خوانده متصرف به دادگاه صلح محل تقدیم شد. حکم بر بطلان دعوی صادر شد.

پس از تلاشی معقول و متعارف موفق به کسب اطلاعات پلاک‌های ثبتی قطعاتی که توسط متصرف در طول ۳۰ سال تفکیک و به نام افراد درجه یک خود، همسر و فرزندش خورده بود، شدم.

دادخواست جلب ثالث هم‌زمان با تجدیدنظرخواهی تقدیم شد که ۱۶ اردیبهشت جلسه حضوری برگزار شده و اکنون دادگاه تجدیدنظر تقاضای استعلام وضعیت ثبتی پلاک‌ها به نام افراد ثالث گرفته است. به نظرتان امیدی هست؟ آیا رای رفع تصرف عدوانی ملک به نفعم صادر می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پیش‌بینی نتیجه پرونده کاملاً به پاسخ استعلام ثبتی دادگاه بستگی دارد و در صورت اثبات سبق تصرف و غیرقانونی بودن تفکیک پلاک‌ها، احتمال صدور رأی به نفع شما وجود دارد.

این مسیر کلی است و نتیجه قطعی در پرونده شما مستقیماً وابسته به پاسخی است که اداره ثبت به دادگاه می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

امید به موفقیت مشروط به استعلام ثبتی است

دستور دادگاه تجدیدنظر برای استعلام وضعیت ثبتی اقدامی مثبت است، اما نتیجه قطعی پرونده به پاسخ همین استعلام بستگی دارد. موفقیت در دعوای رفع تصرف عدوانی نیازمند اثبات سبق تصرف شما یا پدرتان، لحوق تصرف متصرف و غیرقانونی بودن این تصرف است. در صورتی که مدارک واگذاری معتبر باشد و غیرقانونی بودن تفکیک پلاک‌ها توسط خوانده به اثبات برسد، امکان نقض رأی بدوی در دادگاه تجدیدنظر وجود دارد.

منابع: قانون آیین دادرسی مدنی، ماده ۱۶۲

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام وقتت بخیر
با توجه به اطلاعاتی که ارائه کرده‌اید، وضعیت پرونده شما را می‌توان از چند جنبه مهم بررسی کرد:
ارکان اصلی دعوای رفع تصرف عدوانی
برای موفقیت در دعوای رفع تصرف عدوانی، باید سه شرط اصلی وجود داشته باشد:
سبق تصرف خواهان: باید ثابت شود که شما یا پدر مرحومتان قبلا ملک را در تصرف داشته‌اید. این مهم‌ترین رکن دعوای تصرف عدوانی است.
لحوق تصرف خوانده: باید ثابت شود که خوانده بعد از شما یا پدرتان، ملک را تصرف کرده است.
عدوانی بودن تصرف: باید ثابت شود که خوانده بدون رضایت مالک و به شکل غیرقانونی ملک را تصرف کرده است.

نکات امیدوارکننده در پرونده شما
استعلام وضعیت ثبتی توسط دادگاه تجدیدنظر: اینکه دادگاه تجدیدنظر دستور استعلام وضعیت ثبتی پلاک‌ها به نام افراد ثالث را داده، نشانه خوبی است. طبق رای وحدت رویه، دادگاه موظف است در اولین جلسه رسیدگی نسبت به وضعیت ثبتی ملک استعلام بعمل آورد.
سند رسمی و سبق تصرف: طبق ماده ۱۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی، ارائه سند مالکیت رسمی، اماره‌ای بر سبق تصرف محسوب می‌شود و دیگر نیازی به اثبات سبق تصرف و مشروعیت آن نیست.
جلب ثالث و کشف تفکیک غیرقانونی: کشف پلاک‌های ثبتی تفکیک‌شده به نام اعضای خانواده متصرف می‌تواند دلیلی بر اقدامات غیرقانونی خوانده باشد.

چالش‌های پیش رو
مسئله زمان: تصرف طولانی مدت (۳۰ سال) توسط خوانده می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما در قانون مدت زمان خاصی برای تصرف سابق خواهان مشخص نشده است.

دلیل رد دعوا در مرحله بدوی: احتمال دارد عدم ارائه مدارک کافی برای اثبات سبق تصرف یا عدم دقت در مشخصات ملک منجر به صدور حکم بطلان دعوا شده باشد.
اثبات تصرف سابق: اگر واگذاری سال ۱۳۶۰ از طرف سازمان عمران اراضی شهری به مرحوم پدرتان را بتوانید با اسناد رسمی ثابت کنید، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

آیا امیدی هست؟
بله، با توجه به اقدام دادگاه تجدیدنظر در استعلام وضعیت ثبتی پلاک‌ها، امید به موفقیت وجود دارد. این اقدام نشان می‌دهد که دادگاه به طور جدی در حال بررسی ادعای شما است. خصوصا اگر نتیجه استعلام نشان دهد که:
خوانده بدون مجوز قانونی اقدام به تفکیک ملک کرده است.
تفکیک و انتقال به اعضای خانواده با هدف دور زدن قانون صورت گرفته است.
یکی از امتیازهای دعوای رفع تصرف عدوانی این است که به محض صدور رای به نفع خواهان، قابلیت اجرایی دارد و حتی تجدیدنظرخواهی خوانده مانع اجرای حکم نمی‌شود.

توصیه نهایی
تمام اسناد مربوط به واگذاری سال ۱۳۶۰ از سوی سازمان عمران اراضی شهری به پدر مرحومتان را به دقت جمع‌آوری کنید.
اگر شواهدی از تصرف پدرتان بر ملک در گذشته دارید (مانند قبوض، مکاتبات رسمی، شهادت شهود)، آنها را آماده کنید.
پس از دریافت پاسخ استعلام‌های ثبتی توسط دادگاه، لایحه‌ای تکمیلی ارائه دهید که ارتباط میان ملک اصلی و قطعات تفکیکی را روشن کند.
با توجه به اقدامات دادگاه تجدیدنظر و استعلامات ثبتی، شانس موفقیت شما قابل توجه است، اما نتیجه نهایی بستگی به کیفیت اسناد و مدارک ارائه شده و نحوه تفسیر دادگاه از آنها خواهد داشت.

سعیده کریم فر
سعیده کریم فر
۱ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۷ · ۴۰۴ مشاوره موفق

باسلام
با توجه به اقدامات شما جلب ثالث و استعلام ثبتی و در صورتی که مدارک واگذاری و شواهد تصرف سابق قوی داشته باشید، احتمال صدور رای به نفع شما در مرحله تجدیدنظر وجود دارد، به‌ویژه اگر غیرقانونی بودن تفکیک پلاک‌ها اثبات شود.

حسن اکبرتبار کامی ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۲ مشاوره موفق

با سلام؛ با توجه به اینکه دادگاه تجدیدنظر پس از جلسه حضوری، راسا وارد استعلام ثبتی پلاک‌های منتقل‌شده به همسر و فرزند متصرف شده، من این مرحله را نشانه مثبتی از باز شدن مسیر رسیدگی ماهوی می‌باشد؛ اما برای پیش‌بینی حکم نهایی، متن رای بدوی و خصوصا دلیل بطلان دعوا در مرحله نخست بسیار تعیین‌کننده است. با ارسال مدارک مزبور میشه راهنمایی کامل‌تر داشت ...

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۲۱ مشاوره موفق

بستگی به نتیجه استعلام دارد . پیش بینی رای صادره بدون اطلاع از جزییات پرونده میسر نمی باشد .

نمایش ۱۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سینا احمدی ۴ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

بله، امید وجود دارد؛ مخصوصا اینکه دادگاه تجدیدنظر پس از جلسه رسیدگی، استعلام وضعیت ثبتی پلاک‌هایی را که متصرف به نام همسر و فرزندش منتقل کرده، درخواست کرده است. این نشان می‌دهد موضوع انتقال‌ها برای دادگاه مهم بوده و پرونده هنوز قابل بررسی است.

با این حال، برای صدور حکم رفع تصرف عدوانی، صرف اثبات مالکیت یا واگذاری ملک به پدر شما کافی نیست؛ باید سبق تصرف پدرتان و تصرف عدوانی خوانده نیز احراز شود. مدارکی مانند واگذاری سال ۱۳۶۰، سابقه فعالیت کارگاه، اسناد و قبوض، شهادت شهود و هر مدرکی که تصرف سابق را اثبات کند اهمیت زیادی دارد.

استعلام پلاک‌های منتقل‌شده به همسر و فرزند متصرف نیز اگر نشان دهد این قطعات از همان ملک مورد اختلاف تفکیک شده‌اند، می‌تواند قرینه مهمی به نفع شما باشد؛ ولی به‌تنهایی تضمین‌کننده صدور حکم نیست.

در مجموع، با توجه به اینکه تجدیدنظر وارد بررسی سوابق ثبتی شده، پرونده هنوز شانس قابل توجهی دارد؛ اما نتیجه نهایی به علت رد دعوای بدوی و ادله شما درباره سبق تصرف بستگی دارد.

ویدا سماوات ۴ هفته پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

سلام عرض ادب در صورت جلب ثالث واستعلام ثبتی درصورتی که سابقه تصرف داشته باشید امکان نقض رای در تجدید نظر ممکن است بویژه اگر غیر قانونی بودن پلاک ثابت گردد.موفق باشید

محمدباقر سلیمانگلی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

با سلام در صورت جلب ثالث واستعلام ثبتی درصورتی که سابقه تصرف داشته باشید امکان نقض رای در تجدید نظر ممکن است بویژه اگر غیر قانونی بودن پلاکها ثابت گردد.

بهنام رفیعی ساران
بهنام رفیعی ساران تأیید‌شده
۸ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳٬۳۷۷ مشاوره موفق

سلام


ااظهارنظر دراین خصوص منوط به بررسی مدارک و مستندات است

لیلا تاجیک ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

سلام
پاسخگویی صحیح به سوال شما مستلزم بررسی دقیق اسناد و‌مدارک میباشد...

ندا السادات روناسی ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
پاسخ به پرسش شما مستلزم بررسی مدارک و مستندات می باشد.

محمدرضا توکلی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۰۱۱ مشاوره موفق

با سلام بدون مطالعه پرونده امکان اظهار نظر نیست

حسن آرین پور ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۲۱۰ مشاوره موفق

با سلام و عرض ادب خدمت شما ،بدون مطالعه پرونده امکان اظهار نظر نیست

سهیلا دارم ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۰ مشاوره موفق

با سلام
برای اظهارنظر در این خصوص نیاز به مطالعه پرونده است.

سارا علیپور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۷۲ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
پاسخ نیازمند بررسی مستندتات میباشد

سعید قیطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
نیاز به بررسی مستندات می باشد

مرتضی حاتمی فر ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۵۴ مشاوره موفق

درود بستگی به نتیجه استعلام خواهد داشت

زهرا فرج ۴ هفته پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۷۸ مشاوره موفق

سلام و احترام
از مشاوره تخصصی بهره بگیرید.

کرامت سلطانی نژاد ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵

پاسخگویی مناسب نیازمند بررسی مستندات است

سارا جوربنیان ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۵ مشاوره موفق

با سلام
بستگی به نتیجه استعلام دارد.

راضیه سلطانی ۱ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

پاسخ به سوالتون نیازمند بررسی پرونده میباشد

محمدمهدی کفشوندی ۹ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۲ مشاوره موفق

نیاز به بررسی مستندات می باشد

محمد اکبری ۱ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام،نیاز به بررسی پرونده است.

ایوب رشیدی ۱ سال پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

سلام نیاز به بررسی پرونده دارد

۲۲۸ وکیل متخصص تصرف عدوانی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید