بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا امکان برگشت واگذاری زمین مسکونی دارای پلاک ثبتی که صحت مبایعه نامه دستنویس تایید شده و ضمنا امضا پدرم و پدربزرگم در آن میباشد وجود دارد یا خیر؟

پرسیده شده ۵ سال پیش ۱۵ پاسخ ثبت شده

سلام وقتبخیر عرض ادب و احترام. ، زمین مسکونی در یکی از روستا های اطراف شهرمان داریم،با متراژ حدودی ۲۵۰ متر مربع ، که دارای ۳ پلاک جداگانه و یکی از این پلاک ها مربوط به پدر بزرگم میباشد ،، (بنابراین هر پلاک قسمتی ششدانگه قسمتی هم مشاعات.) ،حدود ۲۰ سال قبل پدر بزرگم پلاک خود را جهت احداث حسینیه به هیئت امنا و شورا روستا بدون زمانبندی جهت احداث ، واگذار مینمایید ، تمامی کسانی که امضا کرده اند چه شورا ، چه شهود ، و حتی کسانی که قرار بوده حسینه بسازند هم فوت کرده اند ، پدر بزرگ بنده هم فوت کرده اند اما پدر بنده در قید حیات هستند و امضا ایشان هم در مبایعه نامه میباشد . ضمنا از وکیل پرسیدیم که آیا صحت مبایعه نامه ی دست نویس که شورای آن زمان تنظیم کرده ، درست است؟ وکیل فرمودند : بله کاملا درست میباشد ، اما نکته ی مهم اینجاست که در مبایعه نامه دست نویس از این سه پلاک ،، دو پلاک ، در مبایعه نامه قید شده ، ، ، اما پلاک ما یعنی پلاک سومی اصلا قید نشده ،، اما پایین مبایعه نامه امضا پدر بزرگم که ایشان فوت کرده اند و امضا پدرم که در قید حیات است ،، میباشد ... لذا چون پلاک ما در مبایعه نامه ذکر نشده آیا ما میتوانیم بطور قانونی اثبات کنیم که منظور از "امضا پدر" و " پدر بزرگم" //قسمت مشاعی پلاک میباشد نه قسمت ششدانگ//..و /قسمت ششدانگ رو برای خودمان ثبت کنیم و قسمت مشاعی رو به حسینیه واگذار کنیم/ ..((در اداره ی ثبت پلاک بنام پدرم ثبت است.و هرگونه اقدامی از شورا روستا و هیت امنا باید با رضایت پدرم باشد چون در مبایعه نامه پلاک ثبتی ما قید نشده.)) ( از طریق یکی از آشنا ها در ستاد خبری متوجه و مطمئن شدیم که اینجا قرار به احداث حسینه نیست ضمن اینکه در مبایعه نامه هم زمان بندی جهت احداث حسینه ی نشده ،، بنابراین شورای روستا فقط منتظر سواستفاده از این واگذاری میباشد.) در نتیجه میخوایم هر طور شده زمین پدر بزرگمو با کمک پدرم برگردونیم.حالا اگر قسمت مشاعات پلاکمان نشد ، حداقل قسمت ششدانگ پلاکمونو از واگذاری پس بگیریم ضمن اینکه همون طور که در مطلب فوق ذکر شد ، پلاک ما در مبایعه نامه نیست ، اما امضا پدرم و پدر بزرگم میباشد. ممنون میشم راهکاری بدید از فرآیندش با سپاس.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مبایعه‌نامه عادی معتبر و اصل بر صحت آن است، اما چون شماره پلاک شما در متن قرارداد ذکر نشده، جزو مورد واگذاری محسوب نمی‌شود و تنها احتمال سوءاستفاده دلیلی برای فسخ نیست.

این قاعده کلی است ولی سرنوشت زمین به جزئیات دقیق متن قرارداد و آنچه امضاها ذیل آن قرار گرفته بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار واگذاری زمین بدون درج پلاک ثبتی

مبایعه‌نامه عادی معتبر و اصل بر صحت معاملات است و مفاد قرارداد برای طرفین لازم‌الاجرا خواهد بود. با توجه به اینکه پلاک ثبتی ملک شما در متن قرارداد قید نشده، این بخش جزو موارد واگذاری محسوب نمی‌شود. صرف احتمال سوءاستفاده شورا یا عدم ساخت حسینیه نیز به‌تنهایی دلیلی برای فسخ معامله نیست مگر اینکه تخلف عملاً رخ دهد. برای تعیین تکلیف دقیق و دفاع از حقوق خود باید مدارک و متن قرارداد بررسی شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۵ سال پیش
محمدباقر حیدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

با سلام
با توجه به صحت مبایعنامه شما تنها مالک یکی از پلاک ها و به طور مشاع در قسمت مشاعی شریک هستید.
احتمال سو استفاده شورا از زمین دلیلی بر فسخ معامله نیست مگر اینکه این اتفاق رخ بدهد

میثم احمدی
میثم احمدی تأیید‌شده
۵ سال پیش

همیار بنیاد

۵٫۰ · ۴٬۹۱۹ مشاوره موفق

درود بر شما ، در این خصوص مفاد قرارداد لازم‌الاجراست ، لکن مبایعه‌نامه معتبر است.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

بادرود اصل بر صحت است و هر قرارداد معتبر است مگر خلاف آن ثابت شود

محمد بابایی فیشانی
محمد بابایی فیشانی
۵ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۸ · ۵۳۴ مشاوره موفق

بااحترام
باتوجه به اینکه پلاک شما قید نشده پس جزو وقفیات نمیباشد

نمایش ۱۱ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
ابوالفضل جهان بخش ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۲٬۷۸۹ مشاوره موفق

بادرودوسلام اصل برصحت عقودمی باشدمگرخلاف آن احرازواثبات شود.

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
فریدالدین اسماعیلی ایوانکی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۵۶ مشاوره موفق

بستگی به مفاد قرارداد دارد، اصولا مبایعه نامه معتبر است.

سارا علیپور ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۴۸۳ مشاوره موفق

سلام وقت بخیر
اصل بر صحت دعقود و معاملات است مگر خلاف این امر اثبات گردد.

سهراب کلانتری ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۵۷ مشاوره موفق

با سلام
قرارداد عادی نیز معتبر است و طبق مفاد قرارداد می توان عمل کرد

فهیمه صیاد ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
بهتر است مدارک خود را به رویت متخصص برسانید.

مهسا خاکپور
مهسا خاکپور
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۳۱ مشاوره موفق

سلام
اصل بر صحت معاملات است مگر خلاف آن اثبات گردد .

ننا فرد ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۳۹ مشاوره موفق

درود
مبایعنامه نیز معتبر می باشد باید مدارک بررسی گردد

حسین حاجی زاده ۵ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۸۰۵ مشاوره موفق

درود اصل بر صحت دعقود و معاملات است

امین احمدی
امین احمدی
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶ · ۱۸۸ مشاوره موفق

در صورت تردید باید مبایعه تنفیذ شود.

علیرضا زرینه پور ۵ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۵ مشاوره موفق

باسلام
درصورت تایید صحت مبایعه نامه بله

محمدرضا پیرمحمدی ۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۸۴ مشاوره موفق

باسلام
بستگی به مفاد قرارداد دارد

۱۶ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید