بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا اموالی که به نام همسر وی هست با توجه به جرمی که انجام داده و معاونت در قتل شناخته شده باز هم ارث میبرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

سلام میخواستم بدونم مردی در قتل همسر خود متهم به معاونت در قتل شده و فرزندی هم ندارند ایا اموالی که به نام همسر وی هست با توجه به جرمی که انجام داده و معاونت در قتل شناخته شده باز هم ارث میبرد یا نه ممنون میشم کمکم کنید

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درباره ارث بردن معاون در قتل، میان دیدگاه‌های حقوقی اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند تنها مباشر و قاتل مستقیم محروم می‌شود، اما طبق نظریه مشورتی قوه قضاییه، معاون نیز به دلیل وحدت قصد و تسبیب در قتل از ارث محروم است.

این اختلاف نظر نشان می‌دهد وضعیت ارث به نحوه استناد دادگاه و جزییات نقش فرد در قتل بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اختلاف در ارث بردن معاون در قتل همسر

در مورد اینکه آیا معاون در قتل از مقتول ارث می‌برد یا نه، دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد. یک نظر بر این است که فقط مباشر اصلی قتل عمد از ارث محروم می‌شود و معاون همچنان سهم‌الارث خود را دریافت می‌کند. در مقابل، طبق نظریه مشورتی کمیسیون قوه قضاییه، از آنجا که معاون با آگاهی و وحدت قصد به مباشر کمک کرده و سبب قتل شده است، از ارث محروم خواهد بود. بنابراین نتیجه نهایی پرونده به رویه قضایی دادگاه رسیدگی‌کننده بستگی دارد.

منابع: تبصره یک ماده ۴۳ قانون مجازات اسلامی سابق، نظریه مشورتی کمیسیون قوه قضاییه

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
بیتا اخوان مدرس
بیتا اخوان مدرس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۲۹ مشاوره موفق

با سلام. در این باره نظرات مراجع تقلید و علما و همچنین رویه قانون متفاوت است لکن بر اساس نظریه مشورتی کمیسیون قوه قضاییه:
طبق تبصره یک ماده ۴۳ قانون مجازات اسلامیسابق برای تحقق معاونت در جرم وجود وحدت قصد و تقدم و یا اقتران زمانی بین عمل معاون و مباشر جرم شرط است. بنابراین، کسی که معاون در قتل عمد باشد، قصدش با قصد مباشر قتل یکی است و چون معاون قتل با علم و آگاهی از مقصود مباشر در انجام کار به او کمک نموده و چنانچه کمک نمی­کرد، مباشر موفق نمی­شد، چنین شخصی از باب تسبیب باعث کشته شدن مورث خود شده و از ارث محروم است.

علی تهرانی ساعی
علی تهرانی ساعی
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۸ · ۸۳۳ مشاوره موفق

سلام
بله ارث می برد زمانی ارث نمی برد که مرتکب قتل شده باشد
یعنی شخصا مرتکب قتل عمد بشود

۱۸ وکیل متخصص ارث آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید