بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا الزام به تمکین قبول می شه؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

من و همسرم ۲۸ ماهه عقدیم و تمکین (خاص و عام) صورت نگرفته و عروسی نگرفتیم حدود ۹-۸ ماه پیش همسرم دادخواست فسخ نکاح دادن که رد شد و من دادخواست مهریه دادم که حکم تقسیط مهریه صادر شده ( البته تاکنون زوج هیچ پرداختی ای نداشتن )
من دادخواست نفقه هم برای این ۲۸ماه دادم و جلسه رسیدگیش برگزار شد و منتظر حکم هستیم. به تقابل زوج دادخواست الزام به تمکین دادن که فردا جلسه رسیدگیش برگزار می شه. (با توجه به اینکه منزل و اسبابی ندارن و کاملا مشخصه که دادخواستشون صوریه)
در ضمن بخاطر بلاتکلیف گذاشتن من و فسخ نکاحی که داده بودن من دادخواست طلاقم رو هم ثبت کردم و یک ماه دیگه جلسه رسیدگیشه
۲-برای رد دعوی الزام به تمکین ایشون باید چه دفاعی از خودم بکنم؟
۳-نفقه ۲۸ ماه گذشته رو که حدود ۱۵ میلیونه باید پرداخت کنند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

در دوران عقد و پیش از آغاز زندگی مشترک، با استناد به عدم شروع زندگی یا استفاده از حق حبس، دادخواست الزام به تمکین قابل رد است و مطالبه نفقه معوقه نیز امکان‌پذیر است.

نتیجه دعوای تمکین بستگی به این دارد که آیا پیش از این رابطه زناشویی برقرار شده و امکان استناد به حق حبس وجود دارد یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

رد الزام به تمکین در دوران عقد

با توجه به عدم شروع زندگی مشترک و فراهم نبودن شرایط، امکان دفاع در برابر دعوای الزام به تمکین وجود دارد. در صورت باکره بودن، می‌توانید در جلسه دادگاه به حق حبس استناد کنید تا دعوای تمکین رد شود. همچنین نفقه ایام گذشته طبق نظر کارشناس به شما تعلق می‌گیرد و زوج موظف به پرداخت آن خواهد بود. در صورت عدم پرداخت نفقه تعیین‌شده، امکان پیگیری قانونی برای وصول آن وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۶ سال پیش
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۲۶۳ مشاوره موفق

- بهترین دفاع برای دعوی الزام به تمکین همسرتان ، اشاره به رد تمکیت قبلی و موضوع باکره بودن و استفاده از حق حبس است که قطعا موجب رد مجدد تمکین خواهد شد .
- امکان دریافت نفقه معوقه برای شما وجود دارد .

فاطمه موسوی نژاد
فاطمه موسوی نژاد
۶ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰

با سلام
شما باید در دادگاه بیان کنید که هنوز نامزد هستیم وزندگی مشترک را شروع نکردیم که الزام به تمکین زده چون تمکین زمانی معنی میدهد که در خانهی شوهر زندگی کنی
بعد هم مهریه وهم نفقه به شما تعلق میگیرد ومی توانید هردو را تقاضا کنید

ونفقه هرچی کارشنا س اعلام کرده باید پرداخت کند وگرنه می توانید حکم جلب بگیرید

۲۵ وکیل متخصص نفقه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال