صدور اشتباه قرار عدم صلاحیت دادسرا چگونه باید پیگیری گردد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۲۶ #99924917

با سلام و عرض احترام

یکسال قبل از شخصی (مجهول المکان) شکایت کردم که جرم را در شهر تهران مرتکب شده بود و علاوه بر جرایم ارتکابی، خسارات زیادی (بیش از ۲ میلیارد تومان) به بنده وارد کرده است، یکسال تحقیقات و کارشناسی تشخیص جرم برای پرونده انجام شد و توسط بازپرس (رئیس شعبه) برای متهم دستور احضار صادر شد. دفتر شعبه برای ابلاغ احضاریه به متهم، شماره تماس تلفن همراه او را از من خواستند و (بدون حضور اینجانب) با او تماس تلفنی گرفتند و از روند پرونده آگاهش کردند و بعدش که حضوری پیگیری کردم، به من (بطور شفاهی) گفتند که متهم برای جرمی که مرتکب شده عذرخواهی و ابراز ندامت کرده و به ما گفته که من ساکن شهرستان سیرجان هستم و نمیتونم بخاطر کرونا بیام تهران! حتی مدیر دفتر شعبه با لبخندی گفت بهتره رضایت بدی بنده خدا گناه داره!
حالا بعد از گذشت بیش از یکسال مراحل تحقیقات و کارشناسی ( و کلی هزینه دادرسی و کارشناسی و رفت و آمد) و مهمتر اینکه متهم هیچ اعتراضی هم به نظریه کارشناسی نکرده و جرمش را هم پذیرفته، بازپرس شعبه در این مدت عوض شده و بازپرس جدید با نادیده گرفتن دستور احضاریه متهم توسط بازپرس قبلی، بجای آنکه برای متهم قرار جلب دادرسی صادر کنه یا پرونده را بفرسته دادگاه،، در عوض بدون ذکر هیچ دلیلی قرار عدم صلاحیت صادر کرده و پرونده را به شهرستان محل سکونت متهم (شهرستان سیرجان در جنوب کشور) ارجاع داده.
و این درحالی است که حتی قرار صادره دادسرا را به من ابلاغ نکردند (و حتی در سامانه ثنا قوه قضائیه هم ثبت نشده) بطوریکه من بعد از اینکه پرونده در دادسرای سیرجان ثبت شد، از طریق پیامک باخبر شدم که دادسرای تهران پرونده را به سیرجان ارجاع داده!
مهمتر اینکه شهرستان سیرجان (برای من که وسیله ندارم) بسیار دور و غیرقابل دسترس است و بعد از آن نیز بازپرسی دادسرای آن شهرستان دوباره از ابتدا شروع به تحقیقات بدوی کردند! انگار که بعد از یکسال همه چیز از ابتدا شروع شده باشه !! ضمن اینکه برای من (شاکی) دادسرای سیرجان احضاریه صادر کرده، که با توجه به مسافت بسیار طولانی بسیار سخت و غیرممکن هست بتوانم در ساعات صبح به آن شهرستان رجوع کنم!! و حتی اگر بتوانم به سیرجان بروم باید مدارک را هم با خودم ببرم و تنها در یک شهر غریب اصلا امنیت جانی ندارم و در آنجا هر اتفاقی میتواند برای خودم و مدارک پیش بیاید، چون متهم دوستان و رفقای جان نثار زیادی دارد!!
نکته ۱- متهم پرونده از افراد بانفوذ و ثروتمند است!
نکته ۲- باتوجه به نوع جرم متهم، مرجع صالحه رسیدگی به پرونده دادسرای پزشکی تهران است و نه هیچ جای دیگری، و دادسرای تهران از نظر ذاتی و محلی صلاحیت رسیدگی داشته و نباید پرونده را ارجاع میداده!
نکته ۳ - محل وقوع جرم استان تهران است، نه شهرستان سیرجان !

و بطور کلی در یک جمله می‌توان گفت: دادسرای تهران متاسفانه بجای آنکه متهم را (طبق دستور بازپرس قبلی شعبه) احضار و قرار جلب دادرسی صادر کند ، پرونده را با قرار عدم صلاحیت به نزدیک ترین دادسرای محل سکونت وی در سیرجان ارجاع داده است!

سوالی که از محضر وکلای محترم دارم این هست که واقعا در این وضعیت باید چکار بکنم؟!؟!
اگر به (جلسات بازپرسی و دادگاه) سیرجان نروم احتمالش زیاد است که متهم را منع تعقیب کنند!
اگر هم بخواهم بروم غیر ممکن است بتوانم در ساعات مقرر صبح در دادسرای آن شهرستان حاضر شوم.

ممنون میشوم اگر با پاسختان مرا راهنمایی نمائید
با سپاس و احترام

مشاوره حقوقی دادسرا
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میتوانید لایحه‌ ارسال کنید میتوانید وکیل اختیار نمایید

امکان حضور خودتان وجود ندارد وکیل خود را بفرست

درصورتیکه جرم در تهران واقع شده باشد دادسرای تهران صلاحیت رسیدگی دارد و دادسرای سیرجان مجددا پرونده را به دلیل عدم صلاحیت به تهران برمی گرداند. برای تسریع در روند پرونده ضمن توضیح، لایحه ای از طریق دفتر خدمات قضایی به سیرجان ارسال نمایید .

میتوانید لایحه ارسال کنید. در هرصورت اگر رای را مرجعی که صالح نیست صادر کند میتوانید به استناد عدم صلاحیت مرجع صادرکننده به ان اعتراض نمایید.

درود
قرار عدم صلاحیت قابل اعتراض نیست. می توانید لایحه ارسال نمایید یا وکیل معرفی کنید.

از طریق سامانه عدل ایران به قسمت فرعی پرونده ها رفته و فرعی سیرجان را بررسی نمایید احتمال دارد پرونده نیابتا به سیرجان ارجاع شده باشد و اصل شکایت در تهران باشد . سعی کنید از خدمات وکلا بهره مند شوید .

بهتر است حضور یابید لیکن می توانید لایحه ارسال کنید و دلایل و ایرادات خود را در خصوص عدم صلاحیت دادگاه و عدم توجه به ادله ابرازی را مطرح نمایید، همچنین می توانید وکیل مستقر در این شهر اخذ نمایید.