آیا ساخت ربات تلگرام، استفاده از تلگرام و ساخت بازی مذکور، جرم محسوب میشه؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۲۱ #99044008

سلام
خسته نباشید
بنده برنامه نویس هستم و به صورت دورکاری پروژه انجام میدم، نزدیک یک سال قبل در یکی از سایت های فریلنسرینگ معتبر و با مجوز به اسم پارسکدرز یک پروژه تحت عنوان "ربات تلگرامی بازی حکم" گرفتم و انجام شد و تحویل مشتری دادم و بعد از چند ماه ایشون به شخص دیگه ای فروختن و آیدی تلگرام من رو به شخص جدید دادن و ایشون از من درخواست کردن که دوباره ربات رو از اول براشون بنویسم (خارج از سایت بود و تمام صحبت ها داخل تلگرام انجام شده)
معمولا ما برنامه نویس ها وقتی پروژه ای انجام میدیم قیمت خود پروژه یه مبلغی هستش و اگر کد های برنامه رو هم بخوان یه مبلغ خیلی بیشتری باید دریافت بشه چون میتونن از کد ها استفاده کنن و ربات جدید بنویسن یا کد ها رو بفروشن پس باید ارزشش رو داشته باشه
بنده به ایشون مبلغ ۲ میلیون تومن گفته بودم که چه اون موقع و چه الان مبلغ خیلی کمی هستش نسبت به پروژه اما صحبتی در مورد سورس کد برنامه نشده بود چون معمولا کد تحویل داده نمیشه و اگر کد رو میخواستن کمتر از ۲۰ میلیون تومن فروخته نمیشد با توجه به زمان زیادی که گذاشتم
حالا من ربات رو ساختم و به ایشون تحویل دادم اما بعد از گذشت ۲ ماه مرتبا درخواست تغییرات و ادیت داشتن که من هم متاسفانه قبول میکردم و انجام میدادم اما با توجه به اینکه زمان زیادی رو صرف این کار کردم و ضرر زیادی هم از بابت زمان هم از بابت از دست دادن پروژه های دیگه متحمل شدم به ایشون پیام دادم که همکاریمون رو قطع کنیم و من پولی که تا الان پرداخت کردند به همراه سروری که خریده اند (بدون کد ها و خود ربات) رو بهشون تحویل میدم و همینطور اطلاعات بازیکن ها (که شامل امتیازات و سطح و تعداد بازی های انجام شده و...) هست رو به صورت دیتابیس تحویل میدم
اما ایشون بلافاصله بعد از این درخواست من بدون صحبت خاصی از من شکایت کردند و برگه های شکایت رو فرستادند و مرتبا من رو تهدید کردند و من به ناچار مجبور به قطع ربات شدم تا تکلیف این شکایت مشخص بشه
بعد از چند روز عکس هایی از برگه ی شکایت برای من فرستاد و گفت که تا فردا بهت وقت میکنم که ربات رو راه اندازی کنی و همینطور تمام کد های ربات رو برای من بفرستی که منم قبول نکردم و گفتم صبر میکنم شکایت انجام بشه و از خودم دفاع کنم
طبق عکس ها ۲ برگ شکایت بود که یکی از برگه ها درخواست ارسال شده بود که از طریق IP آدرس و خرید های اینترنتی و درگاه های پرداخت و خرید های دستگاه های ATM و... با توجه به شماره کارت و همچنین درخواست از شرکت های ارائه دهنده ی اینترنت و و و مشخصات و آدرس من رو دریافت کنند

حالا سوالی که دارم اینه که با توجه به مبلغ فوق کم این پروژه!!! و تمام جزئیات آیا شکایت انجام میشه و اگر انجام بشه من مقصر هستم ؟؟ و چه کاری باید انجام بدم
ممنون میشم راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید طبق قراردادتون عمل کنید

سلام وقتی قرارداد دارید باید مطابق آن عمل کنید و نمیتوانید از تحویل پروژه به بهانه مبلغ کم یا وقت گیر بودن و ... سرباز بزنید. باید متن شکایت ایشان و قرارداد شما و سایر جزئیات بررسی شوند.