تخریب ملک طبق طرح تفصیلی شهرداری و امکان ریزش کل بنا

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۳ #98438496

با سلام، بخش کوچکی از بنای ملک اینجانب (که یک ساختمان ۴ طبقه بوده و به تازگی ساخته شده) در طرح جزئی اصلاحی آتی شهرداری قرار دارد (طبق نقشه سند تک برگ و استعلام طرح تفصیلی شهرداری). آیا شهرداری می‌تواند هر موقع که دلش خواست این بخش از بنای ملک من را (که شامل ۴ طبقه می‌شود) تخریب کند و بن‌بست کوچه را از بین ببرد؟ یا اینکه باید منتظر تخریب و بازسازی بعدی بنای ملک توسط مالک بماند؟ اگر شهرداری تصمیم به تخریب این بخش از بنای ملک بگیرد و در پی آن کل بنای ملک فرو بریزد، چه خواهد شد؟ لازم به ذکر است که تعدادی از ستونهای اصلی ساختمان در همین بخشی که جزء اصلاحی آتی است، قرار گرفته است.

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود..
در صورت وجود شرایط شهرداری امکان تخریب دارد..
پس به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه کنید و تقاضای تامین دلیل کنید ، تا بعدا امکان مطالبه ی خسارت از شهرداری داشته باشید

با درود ، بهتر است از طریق شورای حل اختلاف دادخواست تامین دلیل با ارجاع به کارشناس مربوطه مطرح کنید تا نظریه کارشناسی و فنی خویش را اعلام کنند ، اگر شهرداری هر زمان اقدام به اجرای طرح نمایند باید معوض زمین و خسارت وارده به شما را پرداخت کنند

با سلام اگر پروانه ساختمان با شرط اجرای طرح (طرحهای زیر ۵ سال) به شما داده شده است از مزایای قانون برخوردار نمی شوید. ضمنا در زمان اجرای طرح ، میزان اصلاح و موقعیت دقیق آن به شما ابلاغ و مهلت داده می شود.

سلام
با توجه به جدیدالحداث بودن ساختمان، قطعا مدارک ساخت از طریق مراجع قانونی صورت گرفته است، و با این وجود بنظر امکان تخریب وجود نداشته باشد مگر بدلایل قانونی دیگر

سلام ،در اینخصوص قوانین خاصی هست که امکان اقدام خودسرانه شهرداری را خواهد گرفت و چنین احتمالی بعید است

با سلام
با توجه به نوساز بودن ساختمان بعید است. چنانچه قرار بر اجرای طرح اصلاحی در آینده نزدیک وجود داشت اصولا پروانه ساخت به شما اعطا نمی شد یا لااقل به نقشه ای مجوز می دادند که در صورت اجرای طرح مزبور به بنیان ساختمان لطمه ای وارد نشود. اصل چهل قانون اساسی و قاعده فقهی لاضرر موید این نظر است.

سلام در صورت وجود شرایط شهرداری امکان تخریب دارد