دوباره تقاضا رسیدگی بر تامین خواسته. مطالبه مهریه. اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و مطالبه خسارت دادرسی کرده است، چه باید کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۸۸ #98366813

سلام مهریه ۳۱۳ تا سکه ۱۲ سال قبل ۳۶ سکه پرداخت کردم دوباره با همسرم زندگی کردم ۸ سال امسال خانه قولنامه خریدم دوباره تقاضا رسیدگی بر تامین خواسته.مطالبه مهریه.اعسار از پرداخت هزینه دادرسی و مطالبه خسارت دادرسی کرده است

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به اینکه شما موظف به پرداخت مهریه می‌باشید لذا در صورتی که توانایی پرداخت ندارید می توانید خواستار اعسار از پرداخت شوید

سلام

مهریه دین بر عهده شما می باشد و باید پرداخت شود اگر توان پرداخت ندارید پس از صدور و ابلاغ اجراییه اقدام به ثبت دعوای اعسار از پرداخت نمایید

مهریه، عند المطالبه است. یعنی به محض انعقادعقد نکاح زوجه مالک مهر می شود و می تواند نسبت به وصول آن اقدام نماید

با سلام مهریه چنانچه عندالمطالبه باشد به نفع زوجه با معرفی مالی که بنام زوجباشد قابل توقیف میباشدو زوجه دادخواست تامین خواسته نسبت به مهریه ثبت نموده و در حال حاضر قادر به معرفی مال می باشد مجدد اقدام به پیگری در مورد مهریه خود نموده است حتی اگر مال معرفی شده با مبایعه نامه باشد قابلیت توقیف به نفع شخص طلبکار (زوجه یا هر شخص دیگر)میباشدو دراین میان شما فقط میتوانید با انتقال ملک مذکور فروش(صوری) یا صلح از توقیف مال خود ممانعت نمایید ،طبق ماده ۲۱۸ قانون مدنی ممکن است خیلی از معاملات صوری نباشد و مثلافردی که صاحب خودرو است، با بردن خودروی خود به یک بنگاه، آن را به خریداری بفروشد و بابت آن پول هم دریافت کند یا این که خانه خود را در مقابل دریافت پول به فرد دیگری بفروشد.
معامله ای است که در آن به شکل واقعی معامله ای صورت نگرفته ،نه پولی رد و بدل شده باشد و نه خریدار و فروشنده نیت انجام معامله را داشته باشند و تقاضا و قبول به مفهوم حقوقی واقع نشده و قصد مشترکی هم وجود نداشته باشد تا مثلا یک خانه در مقابل مبلغی مشخص به فرد دیگری منتقل شود.
در چنین شرایطی اگر ارکان معامله (تقاضای،قبول و تسلیم مال و تحویل پول معامله )رعایت نشود، معامله صوری است و دادگاه می تواند با طی شدن شرایطی دستور ابطال آن را صادر کند.برای این منظور فردی که مدعی است معامله به شکل صوری صورت گرفته و این مساله باعث از بین رفتن طلب او شده باید به دادگاه حقوقی محدوده سکونت خود، دادخواستی با عنوان دادخواست ابطال بیع بدهد تا طی مراحلی مال و اموال فرد بدهکار به نفع او توقیف شود.»
یکی از رایج ترین استفاده های این روش زمانی است که مردی بابت مهریه به همسر خود بدهکار است.زوج در چنین شرایطی اموال را به نام فرد دیگری منتقل می کنند، اما همیشه هم به نفع زوج موضع تمام نمیشود.
اگر انتقال اموال از سوی مرد پیش از مطالبه مهریه از سوی زن صورت گرفته باشد، معمولا دادگاه نمی پذیرد که معامله صوری بوده و ممکن است مردی احساس کند همسرش قصد اجرا گذاشتن مهریه اش را دارد. ممکن است زن یک ماه بعد این کار را بکند، اما مرد در همین فاصله می تواند اموال خود را انتقال دهد.
در چنین حالتی ثابت کردن این مساله که این معامله صوری بوده بسیار سخت است و اگر دادگاه با درخواستی از سوی زن برای ابطال معامله مواجه شود، به دقت این موضوع را بررسی نموده و اینکه معامله صوری و یا به قصد فرار از دین بوده است را قاضی تشخیص خواهد داد و به نظر میرسد که فرار از دین نباشد.
در نهایت موضوع با ارجاع به کارشناس ،کارشناسی خواهد شد که بابت چه فروخته شده است.
چنانچه دادنامه به نفع زوجه صادر شود شما به پرداخت تمامی هزینه های دادرسی،و حق الوکاله وکیل و تمامی هزینه های قانونی و پرداخت نیم عشر در حق دولت نیز محکوم خواهیدشد
در صورتیکه اثبات شود شما ملک جهت فرار از دین زوجه را فروخته اید دادگاه وجه آن را بابت صوری بودن معامله توقیف خواهد نمود.
موفق و مستدام باشید