حق طلاق با من هست اما من قصد گرفتن طلاق ندارم، میتونم از ایشون درخواست ملک جدا و نفقه داشته باشم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۴۳ #97944634

سلام من خانمی ۳۰ ساله هستم حدود ۵ ساله ازدواج کردم دختری ۴ ساله دارم
شوهرم خیلی عصبی ،درگذشته اعتیاد داشتند حال متادون مصرف میکنه
فحاشی میکنه و خیلی به من ناسزا میگه
زود انزالی دارند و ناشز هستند
واقعا خستم کردند و کاسه ی صبرم لبریز
توی صورت مهریه حق طلاق با من هست اما من قصد گرفتن طلاق ندارم، میتونم از ایشون درخواست ملک جدا و همراه با دخترم و نفقه خودم و دخترم داشته باشم؟
چون بخاطر رفتار ایشون دخترم عصبی و کلمات ... .را یاد گرفته

مشاوره حقوقی نفقه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورتیکه زندگی مشترک باعث خوف وخطرات جسمی وروحی وروانی برای زوجه باشد طبق قانون میتوانید ازدادگاه تقاضای مسکن وزندگی جداازهمسرتان ارائه نمایید که باتوجه به توضیحات شما ، این امرقابل اثبات است

اولا مسائل عنوان شده‌ی شما در خصوص همسرتان از مصادیق عسر‌‌ و حرج موضوع ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی بنظر می‌رسد که به شما اختیار می‌دهد تا مستند به آن نسبت به تقاضای طلاق از دادگاه اقدام نمایید.البته تشخیص عسر و حرج ناشی از نوع رفتار همسرتان، با دادگاه است و در صورت عدم پذیرش، رای به طلاق نخواهد داد.
ثانیا قطع نظر از مطالب مذکور، امکان درخواست مسکن مستقل برای زندگی بدون حضور زوج برای زوجه وجود ندارد و چنانچه شما در منزلی غیر از مسکن تعیین شده از سوی زوج زندگی کنید(در فرضی که حق انتخاب مسکن با شما نباشد)، زوج می تواند نسبت به طرح دعوی الزام به تمکین به‌طرفیت شما اقدام نماید و چنانچه بموجب رای صادره از دادگاه ملزم به تمکین شوید و از اجرای آن خودداری کنید، ناشزه تلقی و مستحق نفقه نخواهید بود. مگر اینکه بتوانید ناراحتی های روحی و عصبی همسرتان که ممکن است به شما و فرزندتان آسیب بزند در دادگاه ثابت کنید.
ثالثا در مورد حق طلاق خود توضیح کافی نداده اید.چنانچه از همسرتان وکالت در طلاق دارید می توانید بر اساس آن اقدام کنید.

تمکین از زوج یکی از وظایف زوجه بوده و ترک تمکین با دریافت مسکن و نفقه همخوانی ندارد ، مگر آنکه تداوم زندگی مشترک و تمکین باعث عسر و حرج شده و سلامتی شما را به خطر بیاندازد که در این صورت به شرط اثبات موضوع در دادگاه این امکان برای شما مهیا خواهد بود .

سلام
اگر زندگی مشترک با زوج برای شما خوف ضرر جسمی و مالی و غیره دارد می توانید با اثبات آنها در دادگاه درخواست زندگی جداگانه و گرفتن مسکن علیحده کنید.