آیا میتونه زمین رو مجددا از من و پدر خانمم پس بگیره؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۳۸ #97840125

با سلام و احترام
پدر خانم بنده یک قطعه زمین از طرف پدرش که در قید حیات هستن با رضایت کامل پدرش بهش میرسه و پدر خانمم زمین رو به ۳ قسمت تقسیم میکنه و دو قسمت رو به اسم خودش سند میکنه و یک قطعه رو به خانمم واگذار میکنه و ما زمین رو سند میکنیم و خانمم هم زمین رو به اسم من انتقال میده و من اقدام به گرفتن پروانه ساختمانی و بستن زمین میکنم ولی پس از گذشت ۳ سال پدر پدر خانم من ( پدر بزرگ خانمم) میاد از پدر خانمم شکایت میکنه و می خواد زمین ها رو ازش بگیره، زمین ها الان ۲ قطعه به نام پدر خانمم است و یک قطعه به اسم من که الان ساخته شده و پدر بزرگ خانمم در جریان کلیه مراحل ساخت بوده، آیا میتونه زمین رو مجددا از من و پدر خانمم پس بگیره؟ این زمین ها رو به صورت شفاهی و با رضایت کامل خودش داده.

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
نفرمودید پدر خانم شما زمین را چگونه از پدرش گرفته بوده ، به صورت مبایعه نامه ، صلح نامه یا انتقال سند !
هرچند در متن سوال آورده اید که پدر خانم شما زمین را به سه قطعه تفکیک کرده و یک قطعه را به نام خانم شما سند گرفته ، پس قطعا پدر خانم شما زمین را با سند هرچند عادی از پدرش گرفته بوده که توانسته اید سند هر قطعه تفکیکی را اخذ کنید و به نظر من قطعا سند رسمی بوده که توانسته اید پروانه ساختمانی بگیرید و احداث نمائید .( اینکه شما در انتهای سوال فرمودید شفاها بوده متوجه نمیشم ! پس چگونه سند گرفتید و تفکیک کردید)
لذا طبق گفته های شما ، نمی توانند زمین را پس بگیرند

چنانچه در دادگاه اثبات شود که انتقال زمین به صورت غیر قانونی بوده حق استرداد زمین را خواهد داشت

امکان بازپس گیری زمین شما وجود ندارد

با سلام..
بهتر بود نوع انتقال از طرف پدربزرگ به پدرخانمتان را نیز قید می کردید. که آیا انتقال زمین بصورت مبایعه نامه بوده و یا هبه صورت ڱرفته و یا صلح،، که مرقوم ننموده اید..
در صورت وجود مدرک و شاهد مبنی بر انجام معامله اعم از معامله شفاهی و یا کتبی، با توجه به اصل صحت معاملات، معامله مذکور صحیح بوده، ولی در صورت اثبات غیر قانونی بودن انتقال و ابطال آن، زمین مڋکور باید به صاحب اصلی مسترد گردد..
موفق باشید..

اگرپدرخانم شمابتوانندمعامله یاصلح یاهبه زمین راباپدرخودهرچندکه شفاها واقع شده باشداثبات کنند.پدبزرگ نمی توانندزمین رابازپس بگیرند.نسبت پدرپسری قرینه ایست برامکان وقوع عقودفوق الذکر.واین نکته درکمک به علم قاضی بی تاثیرنخواهدبود

اگر در دادگاه اثبات شود انتقال غیر قانونی یا باطل بوده است زمین باید مسترد شود

به سادگی نمی توان اسناد رسمی صادره را باطل کرد .ولی بستگی به ادله و مدارک ارائه شده به دادگاه دارد. معامله شفاهی هم در صورت اثبات معتبر است