آیا بنده مرتکب جرم انتقال مال غیر، شده ام؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۱ #97503422

با عرض سلام
بنده ملکی رو به مدت ۵ سال اجاره کردم و ۳ماه بعد مالک بدون فسخ اجاره نامه بنده، بصورت صوری ملک رو اجاره داد به پدرم و بهش تسلیم و تحویل هم داده نشده و بنده ۳ سال بعد اجاره دادم به شخص ثالث و شخص ثالث و مالک بعنوان انتقال منافع مال غیر شکایت و دادگاه بنده رو محکوم کرده.
آیا تخلف من انتقال مال غیره که دادگاه منو محکوم کرده؟
من مالک منافع بودم و تخلف من مگه تخلف از شرط فعل نیست؟
آیا بجز حق فسخ به مالک، حق شکایت کیفری داشته؟

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام عمل شما انتقال مال غیر نبوده . مگر این که قرارداد بعدی با پدرتان را تنفیذ کرده باشید که در این صورت عدول ضمنی از قرارداد خودتان بوده است .

با سلام
انچه از مطالب شما استنباط میشود ان است که قرارداد اولیه با شما ۵ ساله بوده وبعد از ۳ ماه قرارداد ثانویه توسط مالک با پدرتان هرچند صوری تنظیم میگردد لذا با تنظیم قرارداد جدید به نوعی شما دیگر مالک منافع نبوده ایید تا بتوانید انرا بغیر اجاره دهید لذا محکومیت شما از این حیث صورت گرفته است

کسی که مال غیر را با علم به اینکه مال غیر است به نحوی از انحاء منفعتا بدون مجوز قانونی به دیگری منتقل کند، مجرم ‌محسوب میشود

چنانچه مستندات پرونده هم با اوضاع و احوال که توصیف کردید تطبیق داشته باشد جرم انتقال مال غیر صورت نگرفته است.

سلام
در قرارداد اجاره تصریح می شود که مستاجر حق ندارد مورد اجاره را انتقال دهد در صورت انتقال این عمل معامله فضولی و برای مالک غیر نافذ و قابل ابطال است اما اینکه جرم انتقال مال غیر محقق شده یا نه بستگی به اوضاع و احوال دارد