تکلیف سرویس طلاهایی که داماد برای عروس خریده است در زمان طلاق چیست؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۹ #96999335

با عرض سلام و خداقوت خدمت حقوقدانان خبره و فرهیخته
یک خانمی هست که به قصد طلاق آمده است خانه پدرش. طلاهایش هم پیش خودش هست . اما خانواده همسرش فاکتورهای طلاها را از قبل برداشته اند.
سوالم اینه چرا فاکتورها را برداشته اند؟ آیا میتوانند طلاهایی که هدیه داده اند را پس بگیرند با چه ترفندی؟
قبلا و قلبا از راهنمایی های ارزنده بزرگواران کمال تشکر را دارم 🙏

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به هدیه بودن طلاجات می توانند دادخواست استرداد طلاجات را مطرح کنند

هدایای نامزدی قابل استرداد نیست مگر در همان زمان نامزدی ودرصورت انصراف از ازدواج، لذا شوهر نمی‌تواند هدایای اهدایی به همسر خود را مسترد کند.همانطور که گفته شد مواد ۱۰۳۷ الی ۱۰۴۰ قانون مدنی در خصوص استرداد هدایایی است که در دوره نامزدی داده شده و منجر به وصلت نشده است اما اگر منجر به وصلت (عقد نکاح) شود برای استرداد هدایا باید به عمومات یعنی مقررات عقد هبه موضوع مواد ۷۹۵ الی ۸۰۷ قانون مدنی مراجعه کرد.یکی از مواردی که بر طبق بند ۲ ماده ۸۰۳ قانون مدنی رجوع به هبه امکان پذیر نیست موردی است که هبه معوض باشد توجه داشته باشید که عوض هبه می تواند مادی یا معنوی باشد. نظر غالب در رویه قضایی این است با وقوع عقد نکاح دیگر امکان رجوع به هدایای نامزدی میسر نیست زیرا قضات محترم – به درستی – عقد نکاح را عوض معنوی هدایای داده شده در نظر می گیرند که با این وصف هبه معوض محسوب می شود و غیر قابل رجوع.

سلام علیکم. اصولا هبه قابل رجوع است و امکان پس گرفتن طلا و جواهرات وجود دارد. لیکن اگر طلاجات به نحوی از ید خانم خارج شود ،خیر

سلام
بله چنانچه طلاها را هدیه داده باشند می توانند مسترد کنند.