تغییر رای خلاف قانون جز اختیارات ریس کل دادگستری استان است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۷۴ #96814402

در پرونده ی فروش مال غیر علیه شخصی شکایت کردم و حکم به محکومیت ایشان در دادگاه بدوی و تجدید نظر شد اما بعد از گذشت چند ماه از رای قطعی در قالب رای اصلاحی رد مال از دادنامه حذف گشت، حذف رد مال خلاق قانون است آیا ریاست کل دادگستری استان می‌تواند رای را تغییر دهد و رد مال را به آن اضافه کند؟ اگه راهی وجود داره لطفا راهنماییم کنید

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
خیر در صلاحیت رییس کل دادگستری نیست. می توانید اعمال ماده۴۷۷ را بخواهید.

مجازات فروش مال غیر بین یکسال تا هفت سال حبس،رد مال،مجازات نقدی معادل مال برده شده میباشد.

درود بر شما،خیر، چنانچه متهم، محکوم به حکم قطعی فروش مال غیر شده باشند، نمیتوان رد مال را از حکم حذف کرد.

سلام
رد مال جز لاینفک از حکم محکومیت فروش مال غیر است می توانید از رای اصلاحی تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ نمایید.

سلام امکان اصلاح رای بعلت اشتباه یا سهو قلم وجود دارد اما امکان اضافه کردن و حذف کردن بعد از صدور و قطعی شدن رای خلاف قانون می باشد

سلام
اگر رای اصلاحی از دادگاه بدوی صادر شده، می توانید تجدیدنظر خواهی نمایید. در غیر این صورت تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی به دفتر ریاست دادگستری استان تسلیم نمایید. همچنین اعاده دادرسی عادی طبق ماده ۴۷۴ قانون مذکور، در صورت وجود شرایط امکانپذیر خواهد بود.

باسلام اگر بعدازرای قطعی این کار شده باشد خلاف قانون است ولی اگردرداخل مواعد باشد به تقاضای طرفین یا خوددادگاه رای قابل اصلاح است آنهم ازجهت سهو قلم