عدم تمکین خاص زوجه، طلاق از جانب زوج، شرایط تنصیف دارایی

پرسیده شده
۹ پاسخ ۷۶ #96562595

سلام وقت بخیر، با خانمم زندگی می‌کنم و دختر ۱۱ ساله داریم، اما ۳ ساله با من نزدیکی نداره و ۳ ساله که مهریه و اجرت‌المثل اجرا گذاشته. یک آپارتمان ۶۴ متری با وام مسکن خریدم سندش در رهن بانک هست. چند بار ترک منزل کرد و ۳ تا صورتجلسه ۱۱۰ دارم برای ترک منزلش، اما دوباره برگشته منزل. سالی یک سکه بهش میدم؛
۱- چکار کنم که در دادگاه حکم ازدواج مجدد به من بدن و اگر ندن و طلاق از طرف من باشه آیا همین خونه جزء مستثنیات حساب میشه یا از این خونه هم بابت تنصیف اموال به خانمم میدن؟ قبلا دادخواست تمکین خاص دادم قاضی درخواستم رو رد کرد و خانمم رو نفرستاد پزشکی قانونی.
۲- پارسال که یک سکه دادم قیمت سکه ۲۴ میلیون تومن بود و امسال شده ۴۰ میلیون و یک قسط دیگه به اقساط دیگرم اضافه شده. اگر تعدیل اقساط بزنم آیا باید دوتا شاهد ببرم و به نظر شما آیا با گرون شدن سکه نسبت به پارسال، قاضی از یک‌سال یک سکه به یک سال ونیم یا هر دوسال یک سکه برام قسط‌بندی میکنه؟ ممنون میشم سوالم رو پاسخ بدید.

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام بله درصورت دادخواست تعدیل اقساط معمولا قاضی از مقدار ماه های پرداخت سکه کم میکند ولی باز هم بستگی به نظر قاضی مربوطه دارد،و در مورد تمیکن خاص میبایستی دادخواست الزام به تمکین خاص ارسال نمایید و درصورت صدور حکم میتوانید در خواست ازدواج مجدد نمایید.

با سلام
مجدد دعوی الزام به تمکین (خاص) مطرح کنید ، ازدواج مجدد مبتنی بر نشوز زن است پس ابتدا عدم تمکین زن باید محرز شود . در خصوص تعدیل تقسیط مهریه نیز نیازی به شهادت شهود نیست و با توجه به نحوه تقسیط همین که به افزایش دو برابری قیمت سکه اشاره نمایید کفایت مینماید . در صورتی که طلاق از طرف زوجه نباشد شرط تنصیف دارایی هم اصولا محقق میگردد ولیکن اگر عدم تمکین و سوء معاشرت زن محرز گردد شرط تنصیف دارایی نیز منتفی است. و نکته آخر اینکه تکلیف زوج به تسلیم نصف اموال خود طبق شرط ضمن عقد مشمول مستثنیات دین نمیباشد .

با سلام و وقت بخیر دوست عزیز
(جهت راهنمایی دقیق) طبق بند ۳ ماده ۱۶ قانون حمایت خانواده؛ زوج در صورت عدم تمکین همسرش، حتی بدون رضایت وی میتواند ازدواج مجدد نماید.
در رابطه با بخش دوم سوالتان؛بستگی به وضعیت میزان درآمد شماست.

با سلام
زندگی در منزل مشترک اماره ای بر تمکین زوجه می باشد و ضمن طرح دعوای الزام به تمکین، بایستی خلاف آن را اثبات کنید. راجع به مهریه می توانید دادخواست تعدیل مطرح کنید و با توجه به شرایط اقتصادی و افزایش قیمت سکه، معمولا فواصل زمانی تادیه افزایش می یابد.

سلام هم وطن گرامی.
شما مجدد می توانید نسبت به تمکین خاص اقدام فرمایید.
در خصوص تعدیل ، تشخیص افزایش تقسیط بستگی به نظر قاضی محترم دارد و باتوجه به افزایش قیمت سکه، معمولا مدت زمان را بیشتر می کنند

با سلام باید عدم تمکین ایشان را به اثبات برسانید تا امکان اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه اخذ کنید.
شرط تنصیف دارایی شامل ورود هر مالی در مایملک شما پس از ازدواج می گردد.
با توجه به وضعیت مالی خویش و تورم به وجود آمده نسبت به تعدیل اعسار اقدام نمایید.

با سلام
اگر همسر شما تمکین خاص ندارد می‌بایست برای این موضوع دادخواست الزام به تمکین خاص بدهید و در صورتی که رای به نفع شما صادر شود نفقه به ایشان تعلق نمی‌گیرد و می‌توانید درخواست ازدواج مجدد داشته باشید
اما اگر بخواهید بی دلیل زوجه را طلاق دهید شرط تنصیف دارایی به ایشان تعلق می‌گیرد مگر اینکه موضوع فوق را اثبات کنید