ناشزه بودن زوجه موجب سلب حق طلاق از سوی وی می‌شود؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲,۰۷۲ #96405080

سلام و عرض ادب
میخواستم بدانم اگر زوجه در دادگاه شکایت عدم تمکین متهم شود و در نتیجه ناشزه بودن وی اثبات شود و بعد درخواست طلاق کند در صورتی که حق طلاق هم ندارد به دلیل عدم تمکین نمیتواند طلاق بگیرد؟ و اینکه اگر زوج پس از حکم ناشزه بودن زوجه بخواهد زوجه را طلاق دهد در اینجا به جز مهریه اجرت ‌المثل و قانون تنصیف دارایی هم جزو حقوق زوجه است یا خیر؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
حق طلاق زوجه با زوج است مگر اینکه زوجه از سوی زوج وکالت در طلاق داشته باشد.لذا زوج در صورتی که بخواهد زوجه خویش را طلاق دهدنیازی به اثبات نشوز زوجه ندارد. و اثبات نشوز زوجه نیز تاثیر در پرداخت مهریه و سایر حقوق قانونی ایشان نیست.

باسلام درصورت عدم تمکین فقط نفقه به زوجه تعلق نخواهد گرفت اماسایر حقوق مالی توسط زوج بایستی پرداخت گردد.

با سلام..
عدم تمکین و ناشزه بودن زوجه، صرفا حق دریافت نفقه زوجه را زایل می نماید و هیچ منع قانونی در خصوص درخواست طلاق از سوی زوجه در صورت احراز شروط ۱۲ گانه عقد ایجاد نمی نماید..
شرط تنصیف اموال نیز در صورتی است که درخواست طلاق از سوی زوج صورت گیرد..
موفق باشید..

با سلام
عدم تمکین زوجه هیچ تداخلی در طلاق وی نخواهد داشت و در صورا اثبات عسر و حرج یا مهیا بودن شروط ۱۲ گانه در سند نکاحیه ، میتواند تقاضای طلاق نماید
در صورت عدم تمکین از سوی زوجه و درخواست طلاق از سوی زوج ، زوجه مستحق اجرت المثل و تنصیف دارایی نخواهد بود

ناشزه بودن و عدم تمکین دلیلی بر ایجاد حق طلاق نیست و صرفا نفقه ب زن در دوران عدم تمکین تعلق نخواهد گرفت و توصیف دارایی با درخواست طلاق از سوی زوج محقق میشود

عدم تمکین از سوی زن موجب عدم تعلق حق نفقه به وی می باشد تنصیف در صورتی تحقق می یابد که درخواست طلاق از سوی مرد باشد

با سلام.تمکین یا عدم آن فقط در رابطه با پرداخت نفقه تاثیر دارد،