این دست نویس از لحاظ قانونی و قاضی دادگاه حقوقی اعتبار دارد یا خیر؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۸۷ #96292429

با سلام وقتبخیر
زمین مسکونی که دارای ۳ پلاک ثبتی متفاوت و کنار هم..

پدر بزرگم به همراه ۲ نفر دیگر که دارای پلاک ثبتی هستند در سال ۷۱ طی یک برگه ی معمولی دست نویس و غیر بنگاهی، این زمین مسکونی را جهت احداث حسینه به شورای اسلامی روستا واگذار میکنند.حدود چند سال بعد پدر بزرگم به همراه آن ۲ نفر به دلیل نساختن حسینه و سو نیت اعضای شورای اسلامی روستا جهت سو استفاده انصراف خود را با نامه و اظهارنامه ها ی متعدد اعلام مینمایند اما شورای روستا از پاسخ به آن خودداری میکند ظاهرا آنها خود را مالک میشناسند و به ما هم گفته شده از مجاری قانونی و در دادگاه از ما شکایت کنید تا دادگاه تصمیم بگیرد استناد آنها فقط یک برگه ی دستونویس است که ما را به اشتباه فروشندگان خطاب می‌کند و خود را خریدار و ما هیچگونه مبلغ ریالی و تومنی از شورای روستا دریافت نکرده ایم و هیچ گونه مبلغ در آن دستنویس نمیباشد و هیچ رسیدی از پدربزرگم ندارند چون انتهای همین برگه ی دستنویس نوشته شده واگذاری و واقعیت این است واگذاری درست میباشد .. در آن برگه ی دستنویس و غیر بنگاهی مهر شورا ی اسلامی روستا خورده و جالب اینجاست که پلاک ثبتی که در آن قید شده آن پلاک مربوط به پدر بزرگ من ننمیباشد و مربوط به یکی از دو نفر بالا که ذکر شد میباشد و در ادامه هیچ مبلغی ریالی و تومانی در آن نوشته نشده و و فقط مساحت کل زمین قید شده و (در اداره ی ثبت هم فقط حدود اجمالی برای هر کدام از این سه پلاک گفته شده) و در این برگه ی دستنویس هیچ گونه حدود اجمالی نوشته نشده کلی گفته فلان متر مربع .. ضمنا در همان زمان قدیم همه افراد شورا و پدر بزرگم به همراه این دو نفر و کسانی که قصد ساخت حسینه را داشتند امضا کرده اند و در قید حیات ننمیباشند بنابراین از آن زمان تا امروز ۲۹ سال می‌گذرد هیچ چیز ادر آن زمین احداث نشده و امضا کنندگان فوت کرده اند و فقط در این دستنویس پدرم حیات دارند ..

(در بنگاه تنطیم نشده)

با تشکر و سپاس از زحمات شما.

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باید مفاد سند عادی بررسی شود که مثلا این واگذاری در قالب بیع بوده،صلح بوده،هبه بوده یا وقف؟بعد از آن امکان اظهارنظر وجود دارد.

درود
سند عادی تا ادعای جعل یا اظهار انکار و تردید نشده معتبر است. می توانید در خصوص ثمن معامله اقدام کنید.

باید قرارداد بررسی شود اگر به درستی تنظیم شده باشد یک سندعادی محسوب می شود و با دلایل می توان ادعای انکار و تردید نسبت به آن مطرح کرد ولی اگر از هر لحاظ صحت آن تایید شود مفاد آن بین طرفین لازم الاجراست

با سلام دست نویس در صورتی که دارای امضای طرفین معامله باشد و تاریخ درج گردد همچنین مشخصات ملک به طور کامل ذکر شود و شهود هم امضا کنند هم اعتبار دارد لکن چون سند رسمی نیست میتوانید مورد تردید و انکار واقع شود و ادعای جعل شود یا ابنکه این قرارداد درست تنظیم نشده است شما متونید بابت عدم اصالت سند شکایت کنید

با درود..
جهت اظهارنظر قطعی در اینخصوص لازمست که قرارداد مذکور ملاحظه و بررسی گردد..

سلام باید مالکیت شما اثبات شود با دادخواست اثبات مالکیت.

سلام
اگر صحت امضاء های سند عادی احراز شود سند معتبر و برای طرفین لازم‌الاجرا ست.