امکان اقدام به ابطال قرارداد توسط فروشنده با وجود شرط فاسخ

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۶۶ #96252270

سلام، در قرارداد فروش کارخانه و زمین آن، فروشندگان متعهد می‌شوند تا یک ماه از تاریخ قرارداد (و۵ روز مانده به تاریخ اولین چک ثمن معامله)، حساب‌های خود را با تمام ادارات تسویه و مفاصا حساب‌های فوق را به خریداران تحویل نمایند. فروشندگان تا یک ماه این تعهد را انجام نمی‌دهند. مقرر بود قبل از وصول اولین چک فروشندگان این کار را انجام بدهند، یعنی تعهد دوطرفه بین فروشنده و خریدار بود. اینکه مشروط‌له وقتی فروشنده خودش منشاء تحقق معلق‌علیه می‌باشد، اگر در قرارداد شرط فاسخ باشد، باز می‌تونه اقدام کنه برای باطل کردن قرارداد؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام در صورت وجود شرط فاسخ و تحقق شرایط،قرارداد منفسخ می شود.

درود بر شما
هرچند سوال شما مبهم است ولی اگر در قراردادی شرط فاسخی درج شده باشد و معلق علیه شرط مذکور محقق شود، عقد یا قرارداد همان لحظه به صورت خودکار و بدون اراده و دخالت طرفین منتفی و منفسخ میگردد. مگر آنکه مجددا توافق جدیدی بر انعقاد قرارداد مجدد صورت پذیرد.
بنابراین تحقق شرط فاسخ به معنای تمام شدن و منفسخ شدن خود به خودی عقد در همان لحظه میباشد. موفق باشید

با سلام
اگر شرط فاسخ باشد ، به دنبال تحقق این شرط ، قرارداد منفسخ می شود و با ابطال تفاوت دارد.
انفساخ در مورد قراردادهای صحیح به کار می رود و در مورد قراردادی که از ابتدا باطل بوده شرط فاسخ معنایی ندارد.

با سلام
ابطال در فرض پرسش شما مطرح نیست ولی چنانچه شرط فاسخی وجود داشته باشد و تحقق پیدا کند قرارداد منفسخ خواهد شد.

با سلام
اینکه شرط فاسخ باشد دیگر باطل کردن معنایی ندارد.
وقتی قراردادی از ابتدا صحیح باشد را نمیتوان باطل کرد.

سلام علیکم
ابطال قرارداد شرایطی دارد ..ولی در فرض پرونده شما ،همان شرط فاسخ کافیست

باسلام باتوجه به متفاوت بودن لفظ انفساخ وابطال ،نیازی به باطل کردن قراردادنیست،ودرواقع قراردادباطل مربوط به قراردادیست که شرایط اساسی صحت قراردادرادارانمیباشد اماانفساخ وشرط فاسخ مربوط به عقدصحیح میباشد .