آیا بدون مجوز قضایی، حراست یا اطلاعات حق تحقیق در مورد مالک تلفن تلگرام را دارند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۰۳ #96241323

سلام گویا در کانال تلگرامی دوستانه ای در مورد مدیری انتقاد تند می شود که شماره تلفن آن مشخص نبوده است و بلافاصله هم این نقد تند از کانال حذف می شود اما بعد یک ماه حراست میگه از اطلاعات استعلام کردیم شماره اقوام تو بوده است و باید تعهد کتبی مبنی بر عدم تکرار چنین کاری را بدی اما آیا بدون مجوز قضایی، حراست یا اطلاعات حق تحقیق در مورد مالک تلفن تلگرام را دارند؟ آیا انتقاد تند از عملکرد مدیر در نظام جمهوری اسلامی ایران چه منصفانه یا غیرمنصفانه جرم است؟

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر همچین حقی ندارن ......

همچنین انتقاد از مدیر مشمول جرم نمی باشد مگر اینکه منجر به توهین یا افترا شود که بر اساس قانون جرم سیاسی جرم میباشد

هیچ مقامی حق تحقیق و تفتیش ندارد به جز مقام قضائی آن هم با توجه به ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری و تبصره های آن و همچنین بر طبق اصل ۲۵ قانون اساسی این موضوع جرم انگاری شده. پس مقام حراست و اطلاعات حق تحقیق و تفتیش ندارد . هر چند صرف کنترل نظیر استعلام مالکیت طبق تبصره ماده ۶۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری جرم نیست منتهی حق اخذ تعهد برای حراست وجود ندارد