در چه صورتی وجه التزام برای پرداخت نفقه صادر میشه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۵۴ #96209605

سلام.
یکسال از تاریخ عقد گذشته و زوج در پیامها و تماس تلفنی و صحبت با خانواده اعلام کرد که نمیخواد زندگی کنه و از اون زمان هیچ مراجعه ای نداشته فقط در طی یک روز چندین بار تماس گرفت و ۴ بار پیام فرستاده برای ادامه زندگی که کاملا مشخص بود که صوری این کار رو انجام داده بخاطر حکم حبس که برای فروش صوری ملک و فرار از دین براش صادر شده بود اما موضوع اینه که در تمام جلسات شورای حل اخلاف و دادسرا و کلانتری اعلام میکنه که دائم با من در تماس بوده برای ادامه زندگی و من تماسها رو جواب نمیدم و چون زیر یه سقف نرفتیم ادعا میکنه که من به وظایف تمکین عمل نکردم و هیچ نفقه ای پرداخت نمیکنه در حالیکه در شورا با اصرار شماره کارت گرفت برای واریز نفقه یکسال اما ریالی واریز نکرد.من واقعا نمیدونم با وجود داشتن شهود و مدارک و..درمورد عدم حضور ایشون در مدت یکسال چطور میتونم به دادگاه اثبات کنم و دروغها رو علنی کنم چون دادگاه نمیپذیره و میگه زوج حاضر به سازش و زندگی هست و من اطمینان دارم که صوری هست.در ضمن دادیار حکم به وجه التزام سی میلیون تومانی داده بخاطر امکان فرار و سابقه روحی و روانی و شخصیتی که من متوجه حکم نشدم اگر ممکنه توضیح مختصری در مورد این دو مورد بفرمائید.ممنون

مشاوره حقوقی نفقه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما شکایت ترک انفاق نموده اید دادیار به منظور دسترسی به متهم و جلوگیری از فرار وی قرار تامین صادر نموده که وجه التزام نیز یکی نوعی از قرار تامین می باشد.

شما به دلیل باکره بودن حتی در صورت عدم تمکین میتوانید برای نفقه خود به صورت حقوقی و کیفری اقدام نمایید.
وجه التزام را دادگاه بابت الزام متهم به حضور در جلسات رسیدگی می‌گیرد.

با سلام
در مورد نفقه باید گفت که در فقه اختلافاتی وجود دارد. برخی نفقه را شامل تمکین عام و برخی دیگر شامل تمکین عام و خاص می دانند. البته بیشتر باید به عرف محلی مراجعه نمود.اما در قانون بر اساس ماده ۱۱۰۲ نفقه اعم از عام و خاص به محض وقوع نکاح جز حقوق زوجه و تکالیف زوج می باشد.و در صورتی که زوجه تمکین نکند حق دریافت نفقه را نخواهد داشت.البته اثبات عدم تمکین بر عهده زوج می باشد و بایستی ۴ مورد را اثبات نماید تا عدم تمکین زوجه مشخص گردد
۱-وجود خانه و وسایل متعارف زندگی
۲- خروج زوجه از منزل مشترک
۳- بدون اذن بودن خروج زوجه
۴- عدم بازگشت زوجه بعد از اخطار
با توجه به این امر نفقه از وی ساقط میگردد. لیکن در پرونده شما هیچ یک از این امور نمی باشد و زوج ملزم به پرداخت نفقه می باشد- البته قبلا هم ذکر شد بر اساس عرف بلد-
لذا شما می توانید با دادخواست مطالبه نفقه یا شکواییه عدم پرداخت نفقه ایشان را ملزم به پرداخت نمایید که با توجه به اظهارت شما شکایتی مبنی بر عدم پرداخت نفقه از جانب شما صورت گرفته است.
منظور از وجه التزام در رای صادره از دادیاری سپردن تضمین برای زوج می باشد که در هنگام دریافت ابلاغیه/اخطاریه /احضاریه حضور پیدا کند و الا وجه التزام توسط دادگاه ضبط می گردد.

باسلام با عنایت به اینکه شما شکایت ترک انفاق نموده اید دادیار به منظور دسترسی به متهم و جلوگیری از فرار وی قرار تامین صادر نموده که وجه التزام نیز یکی نوعی از قرار تامین می باشد.

سلام
وجه التزامی ک فرمودید ارتباطی به این حالاتی که گفتید ندارد و دادسرا در مواردی ک تشخیص دهد امکان ارتکاب جرم از طرف ایشان وجود داشته یکی از قرارهای مندرج در قانون را اخذ میکند و این به معنی این نیست که حتما ایشان مجرم شناخته میشود
شما لازم نیست کاری بکنید و ایشان ملزم هستند ک اگر نفقه ای به شما پرداخت کرده آن را به اثبات برسانند.
ضمن اینکه اگر در دوران عقد هستید و تاکنون از ایشان تمکین نکرده شما حق حبس دارید و میتوانید تا زمان پرداخت مهریه از تمکین خودداری نموده و نفقه نیز به شما تعلق خواهد گرفت.