آیا نفقه ی این ۳ سال به همسرم تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۹۶۱ #96128747

با سلام
خانم بنده بدون اجازه من منزل را ترک کرد و به خانه پدرش رفت و بنده دادخواست الزام به تمکین دادم که او در دادگاه اظهار داشت اگر شوهرم زن دومش را طلاق دهد من برمیگردم که در نهایت رای قطعی الزام به تمکین صادر شد ضمنا بنده اقدام به ازدواج موقت کرده بودم و دو فرزند از او دارم اما منزل جدا گرفته بودم حدود ۳ سال است که همسر اول در خانه پدرش است اما چند روز پیش در شورای حل اختلاف دادخواست مطالبه نفقه از زمان خارج شدن از منزل مشترک تا کنون را بر اساس ماده ۱۱۱۵ ق م داده است و همچنین یک ماه بعد از حکم الزام به تمکین بصورت محضری مهریه، نفقه سالهای گذشته و اجرت المثل او را دادم.
سوال
۱_ آیا نفقه این ۳ سال به او تعلق میگیرد؟
۲ _ من ماهیانه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان هم به حساب دخترم که حالا ۱۹ سال دارد واریز میکردم آیا نفقه هر دو آنها حساب میشود؟ چون خانمم حساب خودش را مسدود کرده بود.
با تشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به اینکه شما اقدام به اخذ حکم تمکین نموده اید ایشان صرفا نفقه تا زمان قبل از صدورحکم را میتواند اخذ نماید

سلام
اگر نسبت به حکم تمکین اجراییه صادر نشده عملا حکم تمکین کارایی نداشته و باید نفقه معوقه و جاریه زوجه را پرداخت کنید
واریز به حساب فرزندتان نفقه او می تواند باشد اما نفقه همسرتان خیر

سلام نفقه گذشته زوجه قابل مطالبه است مگر آنکه حکم عدم تمکین صادر شده باشد و عدم تمکین زوجه ثابت گردد تا حق نفقه ساقط شود. نفقه ای که شما به حساب فرزندتان واریز میگردید نفقه اولاد محسوب می‌شود.

تاقبل ازحکم تمکین‌میتواند نفقه بگیرد