محکومیت به خسارت تاخیر تادیه برای خسارت قراردادی

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۷ #95840623

سلام، من با شخصی قراردادی داشتم، در صورت انجام عدم تعهد اگه بهش ضرر زیان وارد شد خسارت بدم. در قرارداد ۱۰ میلیون تومان تعهد بنده بود که ظرف یک ماه پرداخت کنم اما پرداخت نکردم. قاضی پرونده را به کارشناس ارجاع داد مبنی بر مشخص کردن خسارت. برای عدم پرداخت ۱۰ میلیون تومان اینجانب، کارشناس ۲۵میلیون تومان خسارت مشخص کردن بر اساس قرارداد. دوباره قاضی از روز دادخواست به خسارت تاخیر تادیه حکم داده، در حالی که وقتی طرفین توافق می‌کنند قسمت اخیر ماده ۵۲۲ است. تجدیدنظر هم تایید کرد. الان بنده چیکار کنم برای دادنامه‌ای که خسارت از خسارت حکم داده شده؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام،با ارائه مدارک به بنیاد وکلا راهنمایی دقیقتری دریافت کنید .

در ماده ۵۲۲ به صراحت قید شده است که خواهان می‌تواند خسارت تاخیر تادیه را علاوه بر اصل خواسته مطالبه کند. در حالی که در مورد شما، قاضی خسارت از خسارت را به شما تحمیل کرده است. به عبارت دیگر، قاضی علاوه بر ۱۰ میلیون تومان اصل خواسته، ۲۵ میلیون تومان خسارت (که توسط کارشناس تعیین شده) و همچنین خسارت تاخیر تادیه را از زمان سررسید تا زمان پرداخت وجه مورد حکم، به شما تحمیل کرده است.این امر خلاف قانون است، زیرا شما فقط باید یک بار خسارت بپردازید، یا خسارت تاخیر تادیه، یا خسارتی که توسط کارشناس تعیین شده است.

سلام طبق قانون و نظریه مشورتی و رویه قضایی حکم خسارت از خسارت صحیح می باشد

آرای صادره بهتر است بررسی شود میتوانید از طریق اعمال ماده ۴۷۷ اقدام کنید

با سلام در صورتی که در قرارداد برای عدم انجام تعهد وجه التزام تعیین شود دادگاه به همان حکم خواهد کرد در صورت عدم تعیین وجه التزام خسارت تاخیر تادیه بر اساس شاخص تورم بانک مرکزی محاسبه می شود.

با سلام
جهت اظهار نظر بایستی قرارداد و آراء صادرشده بررسی شود.

مطابق مطابق ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه طلبکار و تا زمان پرداخت قابل محاسبه است. بنابراین چنانچه طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود در سررسید نکرده باشد، محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه که می تواند در قالب دادخواست یا اظهارنامه و غیره باشد قابل انجام است. لذا جهت اظهار نظر نیاز به برسی قرارداد فی مابین،آرای صادر می باشد