از طریق اجرای ثبت تهران من رو بابت مهریه ممنوع الخروج کردن، آیا این خلاف قانون نیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۸ #95744949

سلام،
من همسرم در سال ۹۳ میره از دفتر ثبت ازدواجمون اجراییه صادر میکنه و بعد از یک هفته در اثر تصادف فوت میکنن، بعد از فوتش مادرش با یک وکیل پیگیر پرونده میشن و پس از چند مدت رای از دادگاه صادر میشه و من محکوم به پرداخت ۱۵۰ سکه میشم، پدرش خارج از کشور بودن ولی من سهم مادرش رو نقدا پرداخت کردم، الان از طریق اجرای ثبت تهران من رو بابت مهریه ممنوع الخروج کردن، آیا این خلاف قانون نیس؟ وقتی کسی فوت میکنه مگه پرونده درخواست کننده بسته نمیشه؟؟ یا اینکه مگه بعد از صدور رای از طریق دادگاه خانواده، مگه میشه اجرای ثبت اسناد ورود کنه به پرونده مهریه؟
خیلی ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

محکومیت مرد دادگاه بلامانع است . اما مادر زن فقط از طریق دادگاه یا اجرای ثبت می تواند مهریه سهم خود را ببرد .
اگر سهم او پرداخت شده است و وی بعد از اینکه طلب خود را وصول کرده اقدام دیگری درجهت توقیف اموال انجام داده در حکم کلاهبردار است و میتوانید از او شکایت کنید .
اگر وکیل از جانب مادر زن درخواست داده باتوجه به اینکه سهم او داده شده این درخواست ممنوع الخروجی بلا اثر است و میتوانید از اجرای ثبت رفع ممنوع الخروجی رو درخواست کنین باتوجه به اینکه ممنوع الخروجی خلاف قانون انجام شده است و درخواست کننده بعد از گرفتن طلب خود دیگر حق چنین کاری را ندارد .

باسلام
 اگر زوجه قبل از مطالبه مهریه از زوج فوت کند و مهریه او وجه رایج باشد ورثه وی،میتوانند مهریه رامطالبه کنندو اصل طلبی که زوجه بابت مهریه داشته طبق قاعده ارث به ورثه او انتقال پیدا خواهد کرد و هر یک از ورثه به نسبت سهم الارث خود از اصل دین، طلب خود را اززوج مطالبه می کنند.