آیا می تواند خانه را بگیرد و مابقی مهریه آن از ارثیه گرفته شود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۴۸۹ #95514678

با سلام خواهرم میخواهد جدا شود و شوهرش خانه و مغازه دارد و مادر شوهرش فوت کرده و ارثیه بنام مادر بوده که تقسیم نشده آیا می تواند در درخواست مهریه خانه ای که برای شوهرش هست را بگیرد و مابقی مهریه آن از ارثیه گرفته شود

مشاوره حقوقی مهریه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم علیه ( شوهر ) در حالت اعسار او باشد.‌جزء مستثنیات دین هست و قابل توقیف نیست . لیکن سهم‌الارث زوج‌قابل توقیف هست

ملک در صورتی که جز مستثنیات دین باشد قابل توقیف نخواهد بود لاکن مطالبه مهریه از سایر اموال شوهراز جمله سهم الارث امکان پذیر خواهد بود

درود و عرض ادب
خانه زوج اگر در حد متعارف باشد جز مستثنیات دین است و قابل توقیف نیست لیکن سهم الارث وی را می توان توقیف نمود.

برابر ماده ۲۴ نحوه اجرای محکومیت های مالی خانه اگرجزو مستثنیات نباشد .مغازه هم اگردرشرایطی باشد که تنها محل امرارمعاش نباشد قابل توقیف هستند .

بله سهم الارث قابل توقیف است

سلام و درود، کلیه ی اموال حتی سهم الارث مشمول مهریه می گردند اما خانه در صورتی که مستثنیات دین باشد از این قاعده جدا خواهد شد؛ موفق باشید.

سلام بله ولی اگر منزل تنها محل سکونت زوج باشد به جهت مستثنیات دین رفع توقیف خواهد شد و از سایر اموال و ازجمله سهم الارث مهریه قابل وصول می باشد