فرزندم به محض تولد میتواند شناسنامه ایرانی بگیرد در غیرصورت چه مدت زمان میبرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۵۸ #95217626

خانومی ایرانی هستم اگر با آقایی اهل کردستان عراق ازدواج کنم فرزندم به محض تولد میتواند شناسنامه ایرانی بگیرد در غیرصورت چه مدت زمان میبرد؟

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر پدر طفل خارجی می باشد طفل مذکور ایرانی محسوب نمی‌شود

سلام
با توجه به این که پدر طفل خارجی می باشد طفل مذکور ایرانی محسوب نمی‌شود و تابع قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی می باشد و پس از اینکه تابعیت ایران در آید برایشان شناسنامه خارجی ایرانی صادر می نماید ولی برای ایشان گواهی ولادت در ایران صادر میگردد

- امکان دریافت شناسنامه ایرانی تنها با اعلام عدم حضور پدر ممکن بوده و شناسنامه به نام مادر و با درج نام خانوادگی مادر صادر خواهد شد .
- در خصوص اخذ تابعیت فرزند باستناد تابعیت مادر باید فرزند به سن ۱۸ سالگی رسیده باشد و در زمان تولد نمیتوانید از این قانون استفاده کنید .

ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور در خصوص ثبت ولادت

ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند باید بنماینده یا مامور ثبت احوال اعلام شود و ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور بمامور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی و یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام می شود
درصورتی که درایران متولد شود میتوانید جهت صدور شناسنامه اقدام نمایید.