آیا فروش مال توقیفی که به اشتباه از توقیف درآمده و جزء مستثنیات دین نیست جرم است و فرار از دین محسوب میشود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۶۱ #95148113

باسلام وعرض ادب،
بنده برای مهریه مالی از اموال همسرم که جزء مستثنیات دین نیست را از طریق اداره ثبت اسناد توقیف نمودم. بعد از مدتی متوجه شدم که مال توقیفی به اشتباه از توقیف درآمده و همسرم آنرا فروخته! و امکان فهمیدن اینکه به چه کسی فروخته نیز وجود ندارد. لازم به ذکر است که ۲ تا از اموال دیگر همسرم را نیز توقیف نموده ام اما ارزش آنها خیلی کمتر از مهریه بنده است.۱- آیا اگر دادخواست ابطال معامله صوری به قصد فرار از دین دهم دادگاه رای به بطلان معامله میدهد و آن مال فروش رفته را برمیگرداند؟ ۲-آیا اگر شکایت کیفری فرار از دین نمایم به نفع بنده رای میدهند؟ ۳- بهترین اقدام قانونی که برای برگرداندن مال فروش رفته مذکور میتوانم انجام دهم چیست؟ لطفا راهنمایی بفرمایید، با سپاس.

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به نام خدا با سلام عرض به خدمت شما اینکه ملکی توقیف شده به اشتباه از توقیف خارج شده را خوب توضیح ندادید یعنی اداره ثبت بدون هیچ دلیل قانونی ملک توقیفی را آزاد کرده باید پاسخ شما را بدهد مگر شرایط رفع توقیف قانونی بوده اما در بحث دوم اگر معامله ای صوری به قصد فرار از دین باشد شما دو راهکار دارید براساس ماده ۲۱۸قانون مدنی که هم شکایت کیفری فرار از دین علیه فروشنده و خریدار مطرح نمایید و هم دعوی ابطال معامله و ابطال سند رسمی را مطرح نمایید اینکه شما فرمودید نمی دانید به چه کسی فروخته است مگر ملک سندش به خریدار منتقل نشده اگر سند همچنان به نام همسرتان هست مجدد میتوانید سند توقیف نمایید و اگر سند انتقال پیدا کرده از طریق اداره ثبت میتوانید خریدار و انتقال گیرنده بشناسید