ایا با مراجعه به اجرای احکام جلب میشویم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳,۰۳۷ #94964999

سلام ،اگر برای پیگیری پرونده به اجرای احکام مراجعه کنیم ،در صورت صادر شدن جلب حتی اگر شاکی حضور نداشته باشه ،جلب میشویم یا حتما باید شاکی هم حضور داشته باشه

مشاوره حقوقی قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مناسب تر است که مراجعه توسط وکیل صورت گیرد.

بله قطعا جلب میشوید حتی بدون حضور شاکی و بهتراست از طریق وکیل پرونده را پیگیری نمایید تا بتوانید مشکل را حل نمایید

با سلام و وقت بخیر
بله در صورتی که شخص خواهان دعوی حقوقی یا شاکی در پرونده دادخواست شکواییه کیفری حکم جلب را با قطعی شدن حکم و صدور اجراییه امکان جلب شما وجود دارد
حکم جلب لغتی که در علم حقوق به آن جلب در امور حقوقی یا دستور جلب گفته می‌شود؛
در اصطلاح حقوق، حکم به تصمیمی گفته می‌شود که قاضی دادگاه درباره دعوای مطروحه و برای فیصله دادن اختلاف صادر می‌کند. حکم قاطع دعوا است، یعنی با صدور آن، تکلیف دعوای مطروحه تعیین شود. با این توضیح باید گفت که “دستور جلب” یا “قرار جلب” حکم محسوب نمی‌شود، زیرا قاطع دعوا نیست.
قرار جلب در دو حالت صادر می‌شود؛
گاهی قاضی دادگاه در روند اجرای حکم، برای مجبور کردن فرد به اجرای حکم، قرار جلب صادر می‌کند ، گاهی نیز زمانی که هنوز فرد متهم نشده است، قاضی برای رسیدگی به حکم و انجام تحقیقات بیشتر دستور جلب کسی را که از او شکایت شده است صادر می‌کند، البته در این مورد هنوز معلوم نیست که فرد متهم است به این علت که دلایلی برای متهم بودن او وجود دارد، قاضی این قرار را صادر می‌کند که در این حالت ابتدا متهم را به دادگاه دعوت می‌کنند و در صورتی که وی در دادگاه حاضر نشد، برای رسیدگی به پرونده او را جلب می‌کنند.
اما در دعوای حقوقی در صورتی می‌توان دستور جلب صادر کرد که این امکان وجود نداشته باشد که در زمان اجرای حکم، مالی از بدهکار معرفی شود یا اینکه خود بدهکار مالی را برای ادای دین خود معرفی نکند، بنابراین قاضی پرونده با اعمال ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی حکم جلب او را صادر می‌کند.
اما یادتان باشد که این دستور در پرونده‌های حقوقی مانند اختلاف‌های مالی به آسانی صادر نمی‌شود و زمان‌بر است؛ ولی اگر پرونده‌ کیفری باشد، قاضی سریع‌تر حکم جلب متهم را صادر می‌کند.
قرار جلب در امور کیفری دستوری است که قاضی پرونده در مراحل مختلف برای دستگیری افراد صادر می‌کند تا آنها در محضر دادگاه
هر قاضی فقط در حوزه قضایی خود می‌تواند قرار جلب در امور حقوقی صادر کند، برای مثال کل استان تهران یک حوزه قضایی محسوب می‌شود و قاضی تهران تنها توانایی صدور دستور جلب در حوزه استان تهران را دارد و چنانچه شخصی که قرار است برایش دستور جلب صادر شود، در خارج از حوزه قضایی بود، باید به حوزه قضایی دیگر «نیابت» داده شود.
دستور جلب نیز به دو روش اجرا می‌شود :
گاهی ممکن است قاضی پرونده دستور جلب را به یک کلانتری خاص ابلاغ کند که این نوع از قرار جلب در امور حقوقی، قرار جلب عادی است؛ اما اگر دستور جلب به همه کلانتری‌های حوزه قضایی داده شود، به آن جلب سیار گفته می‌شود.
البته این دو روش قرار جلب در امور حقوقی به اعلام شاکی بستگی دارد به این صورت که اگر شاکی در دادگاه اعلام کند از محل زندگی فرد مورد نظر که از او شکایت دارد، مطلع است، دستور جلب عادی صادر می‌شود؛ اما در صورت عدم اطلاع شاکی از محل زندگی وی یا در مواردی که بدهکار متواری شده باشد، شاکی باید این موضوع را در دادگاه اعلام کند تا دستور جلب سیار برای وی صادر شود.
به کمک این دستور مدت‌دار، شاکی می‌تواند در هر نقطه‌ای که بدهکار را پیدا کرد، با کمک یکی از ماموران نیروی انتظامی، او را دستگیر کند و به دادگاه تحویل دهد.پس از اینکه فرد برای مطالبه هر نوع طلب مالی خود به دادگاه شکایت کرد و حکم محکومیت بدهکار را از دادگاه گرفت، باید درخواست اجرای حکم را به دادگاه ارائه دهد پس از انجام این کار، باید یکی از اموال متعلق به فرد بدهکار را به دادگاه معرفی کند. ممکن است بدهکار هیچ مالی نداشته باشد یا شاکی مالی از او نشناسد که بخواهد به دادگاه معرفی کند. در چنین شرایطی می‌توان از ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی کمک گرفت.