شاکی میتونه شکایت کنه به عنوان خیانت در امانت؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۴ #94589858

سلام خسته نباشید پدر من جایی کار می‌کرده و با صاحب کارش حساب کتاب داشته و خود کارفرما گفته بوده پولی چیزی خواستی بردار اونم بخاطر حسابی که داشته پول برمی‌داره حالا که دیگه پدر من نمیتونه بره اونجا میگن ازت فیلم داریم که پول برداشتی حالا چجوری باید ثابت کند که اینگونه نبوده باید چجوری دفاع کنه پدرم؟؟ وببخشید یه سوال دارم بابت این مورد که گفته بودم میخوام ببینم شاکی میتونه شکایت کنه به عنوان خیانت درامانت درصورتی که اونجا ۴/۵ تا شاگرد بوده و همه سر دخل میرفتن و خودش به پدرم گفته بوده اگه حساب کتابیه بردار از دخل

مشاوره حقوقی خیانت در امانت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
برای این امر پدر شما بایستی شهودی داشته باشد تا اثبات نماید خود کارفرما از ایشان خواسته که در اینصورت از اتهامات تبرئه خواهد شد

با سلام
خیانت در امانت باید دارای دو عنصر مادی و معنوی باشد تا قابل پیگیری باشد.
عنصر مادی به معنای استعمال و تصاحب و مفقود کردن و تلف مال است. این اعمال می تواند با فعل یا ترک فعل باشد. استعمال یعنی استفاده از مال مورد امانت؛ مالی که به او سپرده شده را استفاده شخصی کند. مثلا چکی را امانت به فرد سپرده اند اما او چک را خرج کند یا به اجرا بگذارد.

تصاحب یعنی با مالی که به او سپرده اند بصورت مالکانه رفتار کند طوری که دیگران باور کنند . مثلا سند ماشینی در دست او سپرده شده، او ماشین را قولنامه ای بفروشد.خریدار هم از روی اعتماد به فرد یا بنگاه معاملات سند را با مدارک شناسایی فرد تطبیق ندهد که مطمئن شود مالک رسمی ماشین هست یا نه و معامله فضولی رخ دهد.

اتلاف هم مشخصا به معنای تلف یا نابودی مال است. مثلا ماشینی به فرد سپرده شده، او با ماشین به مسافرت برود و در راه تصادف کند و ماشین آتش بگیرد یا به کل نابود شود.
عنصر معنوی بیانگر سوء نیت عام و خاص آن نسبت به جرم است. سونیت عام همین عمل استعمال، مفقودی، تلف و تصاحب بصورت عمدی می باشد و سوء نیت خاص هم انجام این اعمال عمدی برای ورود ضرر به مالک یا متصرف مال است.

نکته ای قابل ذکر است:

در متن ماده عبارت «برای هرکار با اجرت یا بی اجرت» به این معناست که داشتن قرارداد بین مالک یا متصرف مال و امین ضروری نیست و حتی اگر قرارداد و عقد خاصی صورت نگرفته باشد صرف اثبات این اعمال و برقراری رابطه علیت بین ضرر و امین و سونیت خاص امین این جرم تحقق یافته و مجرم مجازات می شود. امین نمی‌تواند با بهانه ی نداشتن عقد یا اثبات بطلان آن از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند.

در صورتیکه پدرتان شاهد یا مدرکی برای اثبات ادعایش پیرامون داشتن اجازه از سوی کارفرما داشته باشد امکان منع تعقیب وی وجود دارد در غیر اینصورت اتهام سرقت یا خیانت در امانت قابل انتساب به وی خواهد بود .

سلام. اول اینکه جرم خیانت در امانت نیست. سرقت محسوب می شود.
دوم اینکه کارفرما باید سرقت را اثبات کند. و فیلم یک اماره است و ممکن است توسط دادگاه مورد پذیرش واقع نشود. و ممکن است پدر شما بر بی گناهی خود قسم می خورد.

با سلام
ایا پدرتون حقوق ش را برداشته یا بیشتر ؟؟ اگر شاکی شکایت خیانت در امانت کند پدر هم می تواند لایحه ی دفاعیه تنطیم کند