آیا بنگاهی مجرم است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۴۳۶ #94534704

با سلام خدمت شما و تشکر فراوان
من مالک یک آپارتمان هستم بنگاهی بدون اجازه من به خریدار فروخت و ۵ ساعت بعد جهت خرید ملک آمد و ۳۰ میلیون ارزانتر از فروشش به خریدار از خودم خرید و ۱۰۰ میلیون از پول ۱۱۰ میلیون خریدار را که نقدی گرفته بود به من داد حالا با توجه به فروش ملک بدون اجازه من بوده و از سرمایه خریدار این وسط سود زیادی کرده مجرم است؟ جرمش چیست؟

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
شما اعلام داشتید املاکی اقدام به خرید ملک از شما نموده است و لذا به نظر اقدام ایشان فاقد وصف کیفری است

با توجه به اخذ مبلغ ثمن توسط شخص شما این عمل تنفیذ عملیات بنگاه تلقی میشود و جرمی واقع نشده است.

سلام
تا مادامی که ملک را به بنگاهی نفروخته بودید به عبارتی بیع را تنفیذ نکرده بودید امکان طرح دعوی کیفری فروش مال غیر برای شما میسر بود اما با واگذاری ملک به بنگاهی توسط شما امکان شکایت کیفری را از خود ساقط نموده اید لذا با این وصف بنگاه مرتکب عمل مجرمانه ای نشده است که امکان تعقیب کیفری وی فراهم باشد .موفق باشید

اگر بتوانید ادعایتان را اثبات کنید قابل پیگیری است . ولی اگر در مبایعه نامه فروش نام بنگاهی به عنوان فروشنده ذکر شده و در مبایعه نامه خرید هم نام بنگاهی به عنوان خریدار آمده به هیچ عنوان تخلفی قابل اثبات نخواهد بود .

سلام
اگر بنگاهی بدون اجازه شما اقدام به تنظیم مبایعه نامه کرده و شما مبایعه نامه را امضا نکرده باشید و وکتی هم به بنگاهی نداده باشید بنگاهی مرتکب فروش مال غیر و کلاهبرداری شده است

دوست عزیز باسلام
در این خصوص اگر بتوانید زمان عقد قرارداد نخست (بنگاهی با خریدار) و قرارداد دوم (با خودتان) را اثبات کنید، به نظر من قادر خواهید بود با تمسک به معامله فضولی این اقدام غیرنافذ را به سمت ابطال پیش ببرید.
ضمنا در زمینه کیفری می توانید با اثبات تقدم و تاخر قراردادها، فروش مال غیر را طرح نمایید.
ضمنا دلال باید حتما فروشنده را از تمامی اقدامات مرتبط آگاه نماید و در این زمینه هم مرتکب تخلف صنفی شده است
امیدوارم پاسخ بنده راهگشا باشد
ایام به کام

معامله بنگاهدار با خریدار فضولی تلقی میشود و با توجه به اینکه شما هم در همان روز مورد معامله را به بنگاهدار فروخته اید به نحوی آن معامله بنگاهدار را تنفیذ نموده اید به نظر بنده وقوع بزهی متصور نیست و بنگاهدار جرمی مرتکب نشده است