در مواقعی که موجودی حساب کمتر از مبلغ چک، است چه اتفاقی خواهد افتاد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۴۸ #94437961

آیا برای نقد کردن چک اگر حساب نصف پول چک را داشت هر چقدر موجودی داشت را گرفت و باقیمانده را برگشت زد. همچین موردی در قانون هست؟

مشاوره حقوقی چک
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله میتوان

بله .‌هرمبلغی که درحساب بانکی هست می توانید وصول کنید و نسبت به مابقی ان ، چک رابرگشت بزنید

سلام به تصریح قانون ، بانک مکلف است موجودی حساب را در وجه دارنده کارسازی کند و نسبت به باقی مانده چک گواهی عدم پرداخت صادر نماید .

بله دقیقا می توانید به میزانی که دریافت نکرده اید گواهی عدم پرداخت دریافت کنید

با سلام و احترام
بله می توانید هر میزان مبلغی که در حساب می باشد را برداشت کرده و نسبت به مابقی مبلغ گواهی عدم پرداخت دریافت نمایید

سلام دوست گرامی
قانونگذار در ماده پنج قانون صدور چک مصوب ۱۳۵۵ صراحتا تکلیف این موضوع را روشن نموده است. در ماده مزبور آمده است : در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ مندرج در چک باشد به تقاضای دارنده چک، بانک مکلف است مبلغ موجود در حساب را به دارنده چک بپردازد و دارنده چک با قید مبلغ دریافت شده در پشت چک و تسلیم آن به بانک، گواهینامه ای مشتمل بر مشخصات چک و مبلغی که پرداخت شده از بانک دریافت می نماید.
بنابراین چک مزبور فقط نسبت به مبلغی که کارسازی نشده است بی محل محسوب و گواهینامه بانک در این مورد برای دارنده چک جانشین اصل چک خواهد بود.
البته شعبات به راحتی این کار را انجام نمی دهند و بایستی بر این مسر باشید.

بله شما میتوانید هر مبلغی که درحساب موجود است را برداشت نموده وبا تحویل چک به متصدی بانک برای شما گواهی عدم پرداخت به مبلغ باقیمانده صادر خواهد شد