رسمی نمودن صلحنامه دستی چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۴۸ #94044173

با سلام
حدود بیست سال قبل پدرم صلح عمرا به فرزندانش داد واسه کلیه اموالش ولی متاسفانه خبردار شدم که با فریبکاری برادرم یکی از املاک را فروخته و چک های قرار داد به نام برادرم صادر شده . البته قرارداد فروش را پدر خودش امضا کرده ولی تمام مبلغ طی چند فقره چک به نام برادرم صادر شده . الان پدرم حالش خوب نیس و چند روزه که بیمارستانه . تو این موقعیت که نمیشه شکایت کرد . ولی اگه پدر فوت کنن بعدش میشه کاری کرد؟ با توجه به اینکه صلحنامه دستی است . البته چندین شاهد و هیئت امنای مسجد محل هم امضا و مهر کردن زیر برگه صلحنامه را . با تشکر

مشاوره حقوقی صلح
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، دادخواست تنظیم صلح نامه عادی را از طریق دفاتر خدمات قضایی مطرح نمایید تا دادگاه به آن رسیدگی نماید. در صورت تنفیذ توسط دادگاه، پدر شما برای فروش منزل سمتی نداشته و‌ معامله باطل می باشد.

با سلام . با توجه به تقدم صلح نامه برادرتان حق فروش نداشته و برای جلوگیری از اختلافات بعدی می توانید از دفتر اسناد رسمی بخواهید نماینده ای برای رسمی نمودن صلح نامه نزد پدر بفرستند .

با درود..
در اینخصوص هر چند که صلح نامه مذگور معتبر بوده، ولی جهت اطمینان خاطر، پیشنهاد می گردد دادخواستی جهت تنفیذ صلح‌نامه را از طریق دفاتر الکترونیک قضایی جهت رسیدگی در دادگاه مطرح نمایید ثبت نمایید تا از طریق دادگاه به آن رسیدگی و اتخاذ تصمیم و صدور حکم گردد..

درود بر شما، علی‌الاصول این صلح‌نامه جزو اسناد عادی بوده و معتبر است، لکن جهت حصول اطمینان میتوانید در دادخواستی تنفیذ صلح‌نامه را از طریق دفاتر الکترونیک قضایی ثبت نمایید تا از طریق دادگاه به آن رسیدگی شود.

صلح نامه دستی اگر دارای شرایط قانونی باشد اعتبار قانونی دارد. بنابراین، اعتبار صلح نامه دستی نیز اگر دارای شرایط قانونی ازجمله امضای طرف‌های صلحنامه باشد در تمامی محاکم قابل قبول است لذا برای فسخ صلح نامه باید توافق طرفین در عقد صلح وجود داشته باشد پس صلح نامه اگر توافقی همه بر فسخ نداشته اند معتبر حتی بعد از مرگ هم اعتبار دارد لذا وقتی پدر ان ملک مزبور هم صلح کرده نمیتوانسته به نام برادر شما بکند چون فسخی هم صورت نگرفته است لذا شما میتوانید در دادگاه
تقاضای تنفیذ صلح نامه عادی بدهید اگر اعتبار صلح نامه مورد تردید است

باید ثابت نمایید برادرتان با فریب چک ها را به نام خود نموده و پدر از این موضوع مطلع نیست و پدرتان باید شکایت نماید وگرنه بعد از فوت اثبات دشوار است.

با درود میتوانید تنفیذ صلح نامه را از دادگاه بخواهید یا اگر می‌شود به دفترخانه رفته و آن را رسمی کنید، وگرنه اصولا جای نگرانی نیست