باید دیه کامل پرداخت بشه تا این آقا آزاد بشود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۹۷ #93921913

سلام
یکی از اشناهامون خانمشو به قتل رسوند الان حدود ۴ سال و نیم تو زندونه، ۳ تا بچه داره و مادر خانم که میشن ولی دم! حالا دختر بزرگتر به سن قانونی رسیده و رضایت داده اعدام نشه پدرش و مادر خانمم همینطور که اعدام نشه ولی تو زندون بمونه و هیچ دیه ای نگرفتن دو تا بچه ی دیگه ۱۳ و ۱۵ ساله هستن
و اینکه میخوان براش مرخصی بگیرن از بچه ها حکم گواهی رشد خواستن با این گواهی این اقا ازاد میشه؟؟ یا فقط میتونه مرخصی بگیره گواهی رشد اصلا واسه چیه هر کاری بخوان میتونن کنن؟؟

مشاوره حقوقی قتل
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به جهت رضایت مادر خانم و فرزند بزرگ ، و تا تعیین شدن وضعیت حکم رشد ان دو فرزند دیگر ، میتوانید با گذاشتن وثیقه نسبت به سهم الارث دو فرزندی که به سن قانونی نرسیده به دادگاه ، مرخصی برای پدر درخواست نمایید .
حکم رشد برای فرزندانی است که هنوز به سن قانونی (۱۸ سال ) نرسیده اند .

سلام و درود، در صورت رضایت کلیه اولیای دم، قصاص ساقط و با انصراف از مطالبه ی دیه ، دیه نیز پرداخت نمی گردد؛ هم چنین با عدم رسیدگی از سوی اولیای دم ، محکوم می تواند از دادگاه تعیین تکلیف موضوع اخیر را درخواست کند؛ در مورد حکم رشد نیز، با توجه به زیر هجده سال بودن فرزندان اخیر، مشروط به بلوغ آن ها ، می توانند درخواست صدور حکم رشد از دادگاه صالح نمایند؛ و البته دادگاه کیفری با توجه به شرایط وقوع جنایت می تواند مرتکب‌ را به حبس محکوم کند.

با اعلام رضایت مادر و فرزند رشید وضمانت به میزان سهم دو فرزند دیگرمیتواند مرخصی بگیرد

سلام
حکم رشد به علت این است که شخص به سند ۱۸ سال نرسیده
دوم اینکه اگر ولی دم گذشت کند می توانید دیه را پرداخت نکنید
ولی طبق قانون اگر شخص مدتی در زندان باشد و تکلیف ان مشخص نشود می توانید از دادگاه درخواست کنید و دادگاه مهلتی برای پرداخت دیه می دهد

چون به سن ۱۸ سال کامل نرسیده اند باید با ارائه دادخواست ،درخواست صدور حکم رشد مطرح کنند تا رسیدگی انجام بشه.