آیا ثبت رسمی صلحنامه مهریه اجباری است؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۴۱۴ #93698159

سلام دوستان عزیز
به استناد ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک بند ۲
ثبت سند رسمی هبه نامه صلحنامه شرکتنامه عادی اجباریه درسته؟
حالا سوال اینجاست که آیا صلحنامه عادی مهریه که به امضا و اثر انگشت زوج و زوجه رسیده رو میشه به استناد این ماده الزام به تنظیم سند رسمی کرد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام بله سند عادی نیز در محاکم مورد پذیرش است

سلام . صلح نامه عادی مورد پذیرش قرار می گیرد اما بهتره که بصورت رسمی نیز تنظیم شود

با سلام و احترام ...با توجه به ماده فوق ...اولا در نقاطی که اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی موجود باشد یعنی در نقاط و مناطقی که دسترسی نباشد این الزام ثالثا وزارت عدلیه مقتضی بداند ثبت اسناد فوق اجباری است ....یعنی این امکان وجود دارد که در بعضی موارد این اجبار لازم نباشد ....اما صلح نامه عادی هم قابلیت پذیرش دارد..

بله طبق قانون ثبت رسمی صلحنامه اجباری است لاکن صلح نامه عادی نیز در محاکم مورد پذیرش قرار می گیرد

با درود
گرچه قانون صراحت دارد، اما رویه غالب چنین است که، صلح نامه عادی هم معتبر است و می‌توان بدان استناد نمود و تنفیذ و رسمی بودن آن را از محکمه تقاضا نمود

ماده ۴۷ قانون ثبت عنوان میکنه که در نقاطی که اداره ثبت اسناد و املاک و دفاتر رسمی موجود بوده و وزارت عدلیه مقتضی بدونه پس ثبت اسناد ذیل اجباری هست
۱-کلیه عقود و معامالت راجع به عین یا منافع اموال غیر منقول که در دفتر امالک ثبت نشده .
۲ -صلح نامه هبه نامه و شرکت نامه { پس طبق شرایط یاد شده ، صلح نامه مهریه درصورتیکه دادگاه ومقام قضایی تشخیص به الزام سند رسمی بدهد اجباری میشود در حالت عادی وبدون طرح دعوی خیر الزامی نیست.}

دعوای تنفیذ صلحنامه عادی و الزام به تنظیم سند رسمی توامان و همزمان مطرح گردد و عدم طرح یک خواسته موجب قرار رد دعوا است و این دو خواسته لازم و ملزوم یکدیگر هستند