آیا می توانم نسبت به وجوه واریز شده تحت عنوان "در قبال تادیه مهریه" و به استناد مواد "۲۶۵ و ۲۸۲" ادعا کنم و روند اجرایی را متوقف کنم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۷۸ #93628761

با سلام
اینجانب در طی سالیان زندگی مشترک هر ماه مبالغی را به حساب همسرم واریز میکردم که حقوق و سایر دریافتی های من بوده. همچنین در چندین نوبت که وام گرفتم هم به حساب ایشان واریز کردم. این مبالغ بعضا معادل حدود ۲-۳ سکه طلا در هر ماه می شده (من در زمانی که سکه حدود ۱ تومن بود، حقوق من ۳ تومن بود و همه آن را به حساب ایشون میریختم) ایشان با مبالغ واریز شده به حسابشان که جمع حقوق و دریافتی ها و وامهای بنده در طول سالها بوده سرمایه گذاری های متعدد انجام داده اند (از جمله خرید چند واحد مسکونی، سرمایه گذاری در بورس، سرمایه گذاری در صندوق های مختلف سرمایه گذاری و خرید شمشهای طلا و ...)
اکنون ایشان از طریق اداره ثبت با کسر ۱/۴ حقوق من و همچنین توقیف و مزایده خودروی من در حال گرفتن مهریه خود می باشد.
سوالی که بنده دارم این است:
۱-آیا می توانم نسبت به وجوه واریز شده تحت عنوان "در قبال تادیه مهریه" و به استناد مواد "۲۶۵ و ۲۸۲" ق.م. ادعا کنم و روند اجرایی ثبت را متوقف کنم؟ لازم به توضیح است که مبالغ واریز شده به حساب بانکی ایشان بسیار بسیار بیشتر از مهریه ایشان می باشد.
۲-به چه عنوانی میتوانم ادعا مطالبه وجه کنم که حق و حقوقی از من ضایع نشود. یعنی عنوان کنم که وجوه با چه عنوانی بوده که بتوانم اصل و حتی الامکان عواید ناشی از آن را (یا حداقل معادلی ریالی روز آن را) زنده کنم؟ بگم قرض بوده؟ امانت بوده؟ تامین سرمایه بوده (البته سند برای این مورد ندارم اما قرارمون همین بوده)؟ چه عنوانی زودتر من رو به خواسته ام می رسونه؟

پیشاپیش از لطف شما مشاوران محترم حقوقی و وکلای گرانقدر سپاسگزارم

مشاوره حقوقی مهریه
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با عرض سلام
۱.در خصوص مهریه چون اقرارنانه یا سندی رسمی و عادی از سوی زوجه ندارید .اصولا ادعای شما مبنی براینکه آن مبالغ برای مهریه بوده است .نتیجه مثبتی برای شما نخواهدداشت
۲.اما با استناد به فیش های واریزی به حساب ایشان .میتوانید دادخواست مطالبه وجه از زوجه مطرح کنید.