چگونه چک ضمانتی را پس بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۲۸ #93558500

در سال ۹۳ یک وام اقساطی ۵ ساله گرفتم. یک چک به مبلغ وام به عنوان ضمانت به یکی از ضامنین تحویل دادم و در متن چک هم نوشتم که بابت ضمانت فلان وام.
در طول این ۵ سال دو مرحله ضامن به جای من قسط خالی کرد و با ارائه فیش به دادگاه مبالغ واریزی را مطالبه کرد و مبالغ را به وی برگرداندم و در متن اصلاحیه ذات البین ( اگه اشتباه نکنم ) شورای حل اختلاف هم چک ضمانتی عنوان شده و گفته شده که پس از پرداخت اقساط و تسویه وام باید چک را به من برگرداند.
حدود یک ماه پیش وام را تسویه کردم. اما چک را به من بر نمی گرداند.
چک را فرم کرده اما هیچگونه اقدام قضایی نکرده است. حتی دادخواست به دادگاه نخستین هم ثبت نکرده. اما ادعا می کند مبلغی به وکیل پرداخت کرده و باید آن مبلغ را به ایشان پرداخت کنم تا چک من را پس بدهد.
اقدام من تحت چه عنوانی باید باشد و به چه میزان هزینه زمانی و مالی دارد؟ ( نیم عشر باید پرداخت کنم؟)

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اگر در متن چک قید فرمودید که بابت ضمانت این وام داده شده و وام مربوطه هم کاملا تسویه شده است پس وجود چک در دست ایشون سالب به انتفاع موضوع است و میبایست چک را برگرداند اقدامی که شما باید بکنید اولا مراجعه به بانک و رسید یا تسویه حسابی از وامتون بگیرید و نوع ضمانتی که ایشون کردند را از بانک پس میگیرید و از طرف بانک بری الذمه بودن ضامنین باید اعلام بشه دوما این مدارک مذکور را به علاوه مدارک اون پرداختی شما به ایشون که از حساب ضامن کم شده و شما به ایشون پرداخت کردید را و هر مدرک دیگه ای که دارید رونوشت میگیرید و اظهارنامه ای برای ایشون ارسال میکنید که ضمن شرح ماوقع و توضیح در مورد مدارک تسویه قانونا از ایشون استرداد لاشه چک را میخواهید پس از اون اگر باز هم نداد دادخواست استردادلاشه چک را به دادگاه ارایه دهید

با سلام
۱. در صورتیکه در شورا گزارش اصلاحی صادر شده و شماره چک به عنوان ضمانت وام قید گردیده و سایر شرایط که فرمودید اگر در پرونده مطروحه وکیل داشته باید نسبت به پرداخت حق الوکاله اقدام نمائید.
۲.با عنایت بر تسویه حساب وام مربوطه ، میتوانید اظهارنامه استرداد لاشه چک به طرفیت دارنده ارسال و در مهلت مقرر در صورت عدم استرداد نسبت به دادخواست استرداد یک فقره لاشه چک اقدام نمائید.
۳.در صورت اقدام ایشان میتوانید الف-در صورت تسویه حساب کل وام و حق و حقوق دارنده چک ب-در متن چک در وجه به صورت کامل اشاره به این وام داشته باشد به جرم خیانت در امانت شکایت کنید.