آیا بابت چکی که پرداخت نموده ام و زمان موعد آن فرا رسیده؛ میتوانم از حق حبس استفاده نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۴۵۳ #93033420

به نام خدا
با عرض سلام و احترام
مدتی قبل به فردی که اظهار به توانایی و تبحر در درودگری و مبل سازی داشت سفارش مرمت و تعویض پارچه مبل خود را دادم و به ازای انجام تعهد وی یک فقره چک و مبلغ واریزی مشخصی با ایشان تسویه نمودم و ایشان یک رسید دریافت وجه و تاریخ مشخصی جهت تحویل مبل در یک برگ کاغذ نوشت و متعهد شد در ان تاریخ مبل را به من تحویل نماید لیکن هم اکنون پس از گذشت یک ماه و وعده های موکول به روز های آینده من را بر آن داشت به کارگاه وی مراجعه و نتیجه کار را مشاهده نمایم متوجه شدم علاوه بر اینکه تاکنون نسبت به تعمیر نهایی سفارش بنده اقدام ننموده به علت عدم تبحر و تخصص و توانایی انجام کار سبب بروز خسارت و ضرر و زیان وارده به مبل بنده شده است و آنچه که نامبرده در صدد تهیه آن است با سفارش بنده بسیار متفاوت است و نارضایتی بنده و همسر من را در پی دارد بنابراین هم اکنون چگونه میتوانم دادخواست مطالبه خسارت هم به علت عدم انجام تعهد و دریافت ضرر و زیان وارده نمایم چون آنچه که نامبرده در صدد پایان انجام کار و تحویل به بنده است مورد رضایت و کیفیت بنده نمی باشد چگونه هم اکنون میتوانم دادخواست تحویل مبل خود به شکل سابق و کلیه هزینه های پرداخت شده به ایشان را مطالبه نمایم چون حتی اتمام انجام کار نامبرده نیز با آنچه که وی تلاش به پایان رساندن آن دارد مورد رضایت من نیست آیا بابت چکی که پرداخت نموده ام و زمان موعد آن فرا رسیده میتوانم از حق حبس استفاده نمایم؟
با تشکر

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.اولا حتما چک خود را پرداخت کنید ثانیا اگر قراردادی در بین نباشد وجود خسارت بایستی اثبات شود.توصیه میشود از طریق اداره تعزیرات پیگیر خواسته خود باشید و در صورت وجود پیشنهاد معقول رضایت دهید

سلام متاسفانه در چک به عنوان سند تجارتی حق حبس وجود ندارد اما میتوانید تامین دلیل و مطالبه خسارت نمایید.