نحوه پس گرفتن چک موهوبه توسط پدر از فرزند

پرسیده شده
۶ پاسخ ۷۶ #92514756

سلام، پدر به فرزند مبلغی به صورت چک بخشیده، آیا می‌تواند پس بگیرد؟

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام علیکم
خیر .به استناد بند ۱ ماده ۸۰۳ قانون مدنی نمی‌تواند از هبه رجوع کند

سلام چنانچه عنوان هبه داشته باشد غیر قابل رجوع است هرچند صدور چک ظاهر در پرداخت دین دارد ولیکن عدم وجود رابطه مالی بین پدر و فرزند می تواند نشان دهنده هبه باشد

سلام در صورتی که مدعی هبه باشند قابل رجوع نیست .در صورت به اجرا گذاشتن چک در صورت داشتن موجودی وصول خواهد شد درغیراینصورت دارنده حق اقامه دعوی علیه صادر کننده را خواهد داشت و دارنده در صدتی میتواند از پرداخت بری شود که ضمانتی بودن چک و یا امانی بودن آن را اثبات نماید

با سلام
اصولا صدور و تسلیم چک به معنای بدهکار بودن صادر کننده به گیرنده می باشد مگر خلاف آن اثبات شود. از طرف دیگر حتی در صورت اثبات هبه مبلغ مزبور به فرزند، وفق بند ۱ ماده ۸۰۳ قانون مدنی، چنین بخششی قابل رجوع نخواهد بود.

با سلام
رجوع از هبه توسط پدر از فرزند و بالعکس متصور نیست
اما چون بحث چک را مطرح نمودین
این امر مستلزم استماع توضیحات بیشتر دارد که پیشنهاد میگردد تز طریق مشاوره تلفنی یا آنلاین اطلاعات تکمیلی را کسب نمایید

سلام وقت بخیر
به نظر خیر چون امضاء ذیل چک بر علیه صادر کننده دلیل محسوب و موظف به پرداخت هستید.