نحوه شهادت در دادگاه اعسار برای معسر

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۶۶ #92438515

سلام، می‌خواهم بابت شخصی در مورد ناتوانی مالیش در دادگاه اعسار شهادت بدم،آیا بر روی کتاب قرآن دست میذارم برای شهادت دادن؟

مشاوره حقوقی اعسار از پرداخت مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در مواردی بوده ولی صرف اینکه شما به لفظ سوگند بنام خداوند می‌خورید کفایت می نماید و از نظر مسیولیت اخلاقی و شرعی کافی است و ملاک دست بر قرآن گذاشتن نیست

سلام اصولا سوگند وجود دارد ولی دست روی قرآن اصولا وجود ندارد

باسلام،مشخصا تمام قضات کتاب مقدس قرآن را جهت دست گذاشتن ارائه نمی‌دهند لیکن زمانی که شما جهت ادای شهادت حاضر میشوید چه دست روی قرآن مبارک بگذارید چه نگذارید خود را نزد قاضی و در پیشگاه عدل الهی موظف به راستگویی و بیان مشاهدات واقعی و اطلاعات حقیقی بدانید زیرا قسم قضایی به قسمی گفته می شود که می تواند در دادگاه به تنهایی یا همراه با ادله دیگر به عنوان دلیل اثباتی اقامه شده و دعوا را ثابت نماید.و بدین وسیله حقی ثابت گردد ضمن اینکه شهادت دروغ جرم است هر کس در دعوای حقوقی یا جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد نماید با پیگیری کیفری محکوم خواهد‌ شد.

بسمه تعالی، در زمانی که شهادت میدهید چه سوگند با قران و چه بدون قران در نظر داشته باشید چنانچه بع دروغ شهادت بدهید و هم از نظر شرعی و هم از نظر قانونی مسئول هستید و اگر از نظر قانون پنهان بماند یقین داسته باشید از نظر خداوند متعال پوشیده نخواهد بود زیرا با این شهادت اگر دروغ باشد حق کسی را ضایع میکنید لذا ابتدا خدمتتان عرض کنم بستگی به دادگاه و دادرس دارد که ناشی باشد یا با تجربه اما برای دعوی اعسار نبایداز کتاب الهی استفاده کنند زیرا که سوگند با سه لفظ والله بالله تالله ادا میگردد و این لفظ سوگند است که به شما بایذ بگویند با این سه کلمه ادا سوگند کنید.. اما قران فقط باید برای مراسم قسم یا قسامه بکارمیرود که توضیحش خارج از حوصله شما عزیزان است.

بادرود
بله اتیان سوگند است ولی میتوانید سوگند یاد نکنید