بنظر شما با وجود نداشتن امنیت جانی، قاضی بازم منو مجبور به تمکین میکنن؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۹۶ #92155786

سلام خسته نباشید
من تقریبا سه ماهه اومدم خونه بابام شوهرم ازم شکایت تمکین کرده، هفته قبل تو شورای حل اختلاف جلسه داشتیم که شوهرم نامه پزشکی از بهزیستی آورد که مشکل اعصاب و روان و جسمانی داره، منم چون مهریمو اجرا گذاشتم میخواد از مهریه و نفقه دادن در بره برا همینم این نامه رو آورده ولی تو پرونده نوشته شد که من بدلیل نداشتن امنیت جانی و دچار خوف جانی شدن و همچنین چون حقوقش ۲۰۰ هزار تومنه تو سختی و مشقت هستم، حاضر به تمکین نیستم، منم شروط سازشمو کتبی ارایه دادم که یکیشم خونه مستقل بود.
بنظرتون با این شرایط قاضی بازم منو مجبور به تمکین میکنن؟
شوهرم چن باری خود زنی کرده و باباش کتکم زده و تهدیدم کردن، اینارو ذکر کنم؟
و درخواست رسیدگی به پرونده پزشکیش رو بکنم؟
چون خودش گفته تو بچگی پرونده داشته و علنا هم رو کرد.

مشاوره حقوقی الزام به تمکین
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگر بیماری روانی زوج به حدی است که امنیت جانی و روحی شما را به خطر می اندازد ملزم به تمکین نیستید ضمن این که تا وقتی خانه مستقل تهیه نکرده ، شرلیط تمکین فراهم نمی باشد .

با سلام.
طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی – «زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد». خروج شما از منزل بدون اجازه زوج بدون عذر موجه قابل اثبات از مصادیق نشوز محسوب می شود. دلایل ذکر شده توسط شما اگر چه مورد قبول عرف و جامعه است اما فعلا در حد یک ادعاست.
اگر بودن زن با شوهر در یک منزل، متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد، حق مسکن به وی اعطاء می شود و می‌تواند مسکن جداگانه اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور، محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود. اگر مشکلات روحی و روانی ذکر شده در توضیحات شما مورد اقرار خواهان و تایید پزشکی قانونی باشد به نظر میرسد الزام شما به تمکین رد خواهد شد. در رابطه با خود زنی و تهمت و ... ذکر شده اثبات آن در این پرونده کمی سخت به نظر میرسد اما ذکر آن خالی از فایده نیست.

همان نامه بهزیستی و حقوق کم ایشان دلیلی برای شماست که شما ملزم به تمکین نشوید شما به علت عسروحرج از تمکین معاف میباشید چون شوهر شما توانایی اداره زندگی را ندارد

درصورت نداشتن امنیت جانی ، تمکین رد میشود

خیر قاضی با این شرایط شما را به تمکین الزام نمیکند

بله، تا زمانی که موارد ادعایی شما بر طرف نشده و برای قاضی محرز گردیه باشد نباید شما ناشزه شناخته شوید. مخصوصا خانه مستقل

سلام
مواردی که اعلام کردین میتواند از مصادیق عسر و حرج محسوب شود و با توجه به پذیرش همسرتون کار سختی ندارید و فکر نمیکنم قاضی بدون ذکر شرایطی حکم به تمکین دهد...