صحت حذف قیمت به روز و عادله اراضی مورد نیاز شهرداری

پرسیده شده
۱ پاسخ ۵۸ #91970880

سلام، در روند یک پرونده که از شهرداری به خاطر استفاده از یک قطعه زمین برای تعریض خیابان شکایت شده، وکیل شهرداری لایحه ارسال کرده‌اند که مستند به تبصره ۷ قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی مورد نیاز شهرداری‌ها مصوب ۱۳۷۰ نحوه تعیین قیمت عادله اراضی در مورد شهرداری‌ها لغو می‌گردد. ظاهرا لغو قیمت عادله باعث می‌شود زمانی که کارشناس قیمت گذاری می‌کند این قیمت‌گذاری مادام‌العمر باشد و هیچ موقع باطل نشود و اگر عادله نبود قیمت کارشناس فقط شش ماه اعتبار داشت و در این صورت اگر پرونده چند سال طول بکشد نمی‌توان بر روی به روز نبودن قیمت درخواست کارشناس کرد. آیا واقعا در تعیین قیمت اراضی مورد نیاز شهرداری، به روز بودن و عادله بودن حذف می‌شود؟

مشاوره حقوقی ملکی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
طبق نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین ، به شماره ۵۵۳/۷ بتاریخ ۱۳۸۱/۰۱/۰۲ ، بهای ملک باید با توجه به وضعیت کاربری موجود یا مشابه ان بنا به مورد ، به قیمت عدلانه روز یا مورد نیاز شهرداری ها به قیمت روز تعیین و پرداخت شود نه با لحاظ تاثیر طرح مورد نظر .