آیا میتوان رای رو به دلیل اینکه نحوه ابلاغ رو ننوشتن در قرارداد ابطال کرد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۰۰ #91515080

سلام
خوبید؟
در قولنامه ای بین خریدار و فروشنده یک نفر رو با هم انتخاب میکنن به عنوان داور مرض الطرفین برا حدوث اختلاف و البته قید نمیشود که از چه طریقی رای رو باید ابلاغ شود و داور رای رو از طریق سامانه ثنا و دفاتر خدمات قضایی به دو نفر ابلاغ میکنه و اعتراضی رویه رای گذاشته نمیشه و الان حدود چند ماه از ابلاغ رای میگذره
( چون داور باید رای رو به دادگاه ابلاغ میکرده و از طریق دادگاه باید به خریدار و فروشنده ابلاغ میشده)
ممنون🌹🙏🏻

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز بی شک داور شخصی موجه است و کارخود را برمبنای قواعد قضایی تنظیم کرده ولی اگر واقعا ابلاغ ننموده وشما در جریان نیستید می توانید لایحه ایی را تقدیم کنید واعتراض خود را به کار ایشان بکنید و درصورت اثبات حق باشماخواهد بود

خیر امکان ابطال قرارداد نیست چون داور ابلاغ را درست انجام داده و از طریق ثنا به شما ابلاغ صورت گرفته و اعتراض نکردید.

بسمه تعالی
اگر در قرارداد نحوه ابلاغ رای ذکر شود ان طریق خاص ابلاغ رای داوری است ومیبایست بر اساس همان طریق ابلاغ نمود. ولی اگر در این قسمت قرارداد ساکت باشد وپیش بینی نشده باشد طبق عمومات ابلاغ یعنی از طریق ابلاغ دادگستری اقدام میگردد

سلام
بموجب ماده ۴۸۵ قانون آیین دادرسی، داور مکلف بوده رای خود را از طریق دادگاه ابلاغ نماید که چنین نکرده است. از طرف دیگر بند ۴ ماده ۴۸۹ همان قانون عدم صدور و تسلیم بموقع رای داوری را موجب ابطال آن می داند. بنابراین اگر مدت داوری تمام شده و همچنان داور به طریق قانونی آن را ابلاغ نکرده، بمنزله عدم اعلام و تسلیم بموقع رای بوده و می تواند از اسباب ابطال رای باشد.

با سلام. مهم اطلاع شماست. با توجه به اینکه از محکم ترین روش برای ابلاغ استفاده شده، نمی‌توانید به استناد این مساله رای را نقض نمایید،زیرا اگر ماهیتا اعتراضی داشتید میتوانستید بعد از ابلاغ این کار را انجام دهید.

درود. مواردی که می توان ابطال رای داور را خواست:
رای داوری در مـوارد زیـر بـاطل اسـت و قـابلیت اجرایی ندارد:
۱- رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد.
۲- داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده رای صادر کرده است.
۳- داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد. در این صورت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می گردد.
۴- رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم شده باشد.
۵- رای داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد.
۶- رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده اند.
۷- قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده باشد.
مورد شما جزو این موارد نیست‌.