عدم اعطای سرقفلی و حق کسب‌وپیشه در قرارداد و ادعای مستاجر

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۹۵ #90637624

سلام، من مغازه‌ام را ۶ ساله به یک نفر اجاره دادم و هر سال قرارداد جدید می‌نویسم و در متن قرارداد نوشتم که "سرقفلی و امتیاز کسب و پیشه متعلق به مالک است" و مستاجر هم امضا کرده. آیا با وجود چنین چیزی بازهم امکان داره که مستاجر روی سرقفلی مغازه ادعایی بکند و سرقفلی مغازه را مالک شود؟ یا به این خاطر تخلیه نکند؟

مشاوره حقوقی قراردادها
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام به موجب ماده ۹قانون موجر مستاجر سال ۷۶اگر در قرارداد اجاره مستاجر حق سرقفلی نپرداخته باشد نمی‌تواند آن را دریافت کند

با سلام از سال ۱۳۷۶ فرض بر این است که حق کسب و پیشه و سرقفلی در قرارداد اجاره واگذار نمی‌شود مگر به تصریح آن توسط موجر بنابراین در مورد سوال شما مطمئنا مستاجر حق کسب و پیشه و سرقفلی ندارد .

سلام سرقفلی یک حق مالی مبتنی بر اراده بوده و قابل اسقاط است لذا در این فرض امکان تخلیه وجود داشته و مستاجر در خصوص سرقفلی حقی ندارد.

با سلام شما طبق قرارداد حق سرقفلی را منتقل نکرده اید،و ایشان طبق قرارداد حق کسب و پیشه خود را ساقط نموده است.

با سلام

حق سرقفلی قابل اسقاط است اما حق کسب و پیشه و تجارت خیر ؛زیرا حق کسب و پیشه و تجارت حقی تدریجی الحصول است و به مرور زمان و بر اثر رونق تجاری برای مستاجر ایجاد شده‌است پس می‌تواند حق کسب و پیشه و تجارت را دریافت کند.

با سلام شما فقط قرارداد اجاره دارید و سرقفلی را واگذار نکرده اید بنابراین ایشان نمی تواند ادعایی داشته باشد و تخلیه نکند.

قرارداد اجاره را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنید تا در صورت بروز اختلاف، بتوانید به عنوان سند رسمی به آن استناد کنید و تمام مدارک و مستندات مربوط به سرقفلی، مانند سند مالکیت، قبوض پرداختی، و قراردادهای قبلی را به دقت نگهداری کنید اما حق کسب و پیشه به واسطه شهرت و تجربه کسب و کار ایجاد می‌شود و نمی‌توانید آن را ابتدا به ساکن اسقاط نمایید