درصورتی که همسرم بابت نفقه شکایت کرده باشد من هم می توانم بابت الزام به تمکین شکایت کنم؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱,۱۰۸ #90601791

با سلام
همسر من حدود یکماه پیش علیرغم ممانعت من و به اصرار خودش ترک منزل کرده و به منزل پدرش مراجعه کرد. هنگام ترک منزل ایشان سه نفر از اعضای خانواده‌ام (مادر، خواهر و شوهرخواهرم) شاهد ممانعت من و ترک منزل ایشان به اصرار خودش بودند. همان شب با ۱۱۰ تماس گرفته و صورتجلسه نیروی انتظامی هم در این خصوص تنظیم شد. اما با توجه به اینکه نمی‌خواهم آغاز کننده روند قضایی باشم و بنابراین از ایشان بابت عدم تمکین شکایت نکرده‌ام:
۱. با توجه به ترک منزل به میل خود، آیا ایشان می‌تواند ادعای دریافت نفقه داشته و بابت ترک انفاق از من شکایت کند؟
۲. آیا شهادت شهود یاد شده و صورتجلسه نیروی انتظامی برای اثبات ترک منزل و سلب نفقه از ایشان کفایت می‌کند؟
۳. اگر پس از شکایت ایشان بابت ترک انفاق، من اقدام به شکایت بابت عدم تمکین کنم، آیا مسموع بوده و تاثیری در روند قضایی پرونده خواهد داشت یا خیر؟

مشاوره حقوقی نفقه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تا زمانی که حکم الزام به تمکین را دریافت ندارید بایستی نفقه بپردازید

شما میبایستی دادخواست الزام به تمکین دهید تا ایشان را ناشزه کنید و نفقه ایشان قطع شود متعاقبا ایشان هم میتواند علیه شما دادخواست مهریه و مطالبه نفقه دهد

با سلام شما میتوانید دادخواست عدم تمکین بدهید و همسر شما که منزل را ترک کرده ناشزه محسوب شده و نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد و در خصوص نفقه نمیتواند شکاین کند و رد خواهد شد همچنین صورت جلسه پلیس عدم تمکین ایشان را تایید خواهد کرد. ایشان تنها در حال حاضر میتوانند مهریه خود را به اجرا بگذارند.

با سلام ووقت بخیر
بله ایشان میتواند دادخواست مطالبه نفقه دهد و شماهم باید اظهارنامه و یا دادخواستی مبنی برالزام به تمیکن برای ایشون ارسال میکردید که روند مطالبه نفقه کمکتون کنه . استهشادیه شهود و گزارش کلانتری بی تاثیر درعدم پرداخت نفقه نمی باشدواقدام شما بعداز شکایت ایشان دال برترک انفاق باید ادله محکمه پسند به دادگاه ثابت شود و درروند شکات ترک انفاق کمک میکند .

با سلام
تا وقتیکه حکم الزام به تمکین را نگرفتی موظف به پرداخت نفقه ای

۱- زوجه می تواند بابت مطالبه نفقه به صورت حقوقی اقدام نموده و یا شکایت ترک انفاق مطرح نماید و بهتر است در این دوران نیز شما ماهیانه مبلغی به حساب ایشان واریز نمایید. ( در صورتی نفقه به همسرتان تعلق نخواهد گرفت که اثبات شود از چه تاریخی تمکین نداشته است)
۲- تشخیص اعتبار شهادت شهود درجه یک با قاضی پرونده است و صورتجلسه مامور نیز با توجه به اینکه صرفا اظهارات شما می باشد نمی تواند به تنهایی دلیل محکمه پسندی محسوب شود.
۳- شما می توانید بعد از اقامه دعوای همسرتان مبنی بر نفقه بابت الزام به تمکین اقدام نمایید و به ادعای شما نیز رسیدگی می شود حال چنانچه اثبات شود همسرتان تمکین نداشته است نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت.