درخواســت راهنمایی درباره اعطای وام به عموم مردم

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۲۸ #90261884

با سلام و وقت بخیر

۱) ما (یک تیم ۴ نفره) قصد داریم وام های با کارمزد و هزینه های مشخص به عموم مردم اعطا کنیم، برای اینکه بتوانیم به صورت قانونی فعالیت کنیم چه مراحی را باید طی کنیم؟

۲) اگر بخواهیم به افرادی که نمی شناسیم وام بدهیم باید مطمئن شویم که آنها توانایی بازپرداخت وام را دارند، برای اینکه بتوانیم قرارداد محکم و مطمئنی را با این افراد ببندیم چه راهکاری پیشنهاد می کنید؟

۳) فرض کنید یک شخص غریبه به ما مراجعه می کند و درخواست وام می کند ما برای اینکه بتوانیم هویت این فرد را بررسی کنیم(مثلا آیا چک برگشتی داشته اند یا خیر؟ سوپیشینه داشته اند یا خیر؟به صورت ثابت حقوق دریافت می کنند یا خیر؟ محل سکونت استیجاری دارند یا مالک هستند و سایر اطلاعات لازم) تا مطمئن شویم که این فرد می تواند از عهده شرایط بازپرداخت وام بربیاید و پس از دریافت وام غیبش نمی زند و کل پول را باز می گرداند، باید با ارگان های خاصی در ارتباط باشیم؟

اگر امکان دارد راهنمایی جامعی ارائه دهید و از کلی گویی بپرهیزید.

با تشکر

مشاوره حقوقی قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود امکان پذیر است لکن قالب آن باید مشخص گردد

باسلام
بنده نیز با نظر آقای رحیمی موافقم

با سلام
در مورد سوال جنابعالی در سه بخش پاسخگو هستیم:
۱) هرگونه فعالیت پولی و مالی می بایست با مجوز بانک مرکزی صورت پذیرد در غیر این صورت ممکن است شما با اتهامات کلاهبرداری، اخذ ربا و همچنین مسوولیت تضامنی (مستند به ماده ۲۲۰ قانون تجارت) مواجه گردید و هرچند در عرف جامعه صندوق های وامی توسط مردم بدون طی تشریفات قانونی تشکیل می گردد اما تبعات حقوقی و اجتماعی ای که گذشت در این وضعیت اقتصادی نا به سامان ممکن است دامنگیر شما شود.
۲) با توجه به میزان وام یکی از بهترین گزینه ها دریافت ضامن کارمند و وثیقه ملکی از اشخاص می باشد که با دریافت اسناد کارگزینی کارمند که ممهور به مهر ادارات می باشد و اخذ وثیقه ملکی در محضر به قدر وام و کارمزد پرداختی بهترین راه جهت تضمین بازپرداخت برداشتی ها می باشد.
۳) تحقیقات در مورد اشخاص منوط به ارایه مدارک توسط ایشان است و استعلام چک های اشخاص نیز از طریق سامانه شاپرک ممکن می باشد اما برای شما با این وضعیت که تاکنون در ارگانی به ثبت نزسیده اید امکان دستزسی به اطلاعات مالی و شخصی افراد محدود می باشد.
موفق باشید