آیا پس از رای قطعی میتوان پرونده را به دیوان ارسال نمود؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۶ #89883881

با سلام
بنده با شکایت از مالک بنگاه، حکم فروش مال غیر را از دادگاه بدوی گرفته ام و در تجدید نظر نیز حکم را تایید و حبس متهم قطعی شد.
امروز در سامانه
:۲۸-پرونده با علت طرح رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی نسبت به اتهامات جعل و فروش مال غیر و کلاهبرداری در تاریخ ۱۳۹۸/۱۱/۱۹ با ردیف فرعی ۴ در دیوان عالی کشور ثبت گردید.
این بند اضافه شده است.
سوال: آیا پس از قطعی شدن حکم می توان پرونده را به دیوان ارسال کرد؟
۲- آیا اجرای احکام متوقف می شود تا نظر دیوان اعلام گردد؟ یا حکم اجرا می شود؟؟

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

میشود اعاده دادرسی داد ولی جهت اعاده دادرسی برای پذیرفته شدن باید وجود داشته باشد .بنظر میرسد اعاده دادرسی رد خواهد شد ..اثر تعلیقی ندارد و حکم اجرایی است یعنی در صورت قبول اعاده دادرسی بنا به تشخیص دادگاه از محکوم له یعنی شما تامین اخذ و حکم اجرایی است

در اینجا شخص محکوم تقاضای اعاده دادرسی نموده نسبت به حکم قطعی
خیر اعاده دادرسی مانع توقف و اجرای حکم نمی گردد

سلام
با احراز شرایطی میتوان از آرای قطعی شده اعاده دادرسی نمود خیر اجرای حکم تا دستور دیوان عالی متوقف نمیشود

ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری؛
درخواست اعاده دادرسی در مورد احکام محکومیت قطعی دادگاه‌ها اعم از آنکه حکم مذکور به اجراءگذاشته شده یا نشده باشد در موارد زیر پذیرفته می‌شود:
الف- کسی به اتهام قتل شخصی محکوم شود و سپس زنده بودن وی محرز گردد.
ب- چند نفر به اتهام ارتکاب جرمی محکوم شوند و ارتکاب آن جرم به‌گونه‌ای باشد که نتوان بیش از یک مرتکب برای آن قائل شد.
پ – شخصی به علت انتساب جرمی محکوم شود و فرد دیگری نیز به موجب حکمی از مرجع قضایی به علت انتساب همان جرم محکوم شده باشد، به طوری که از تعارض و تضاد مفاد دو حکم، بی‌گناهی یکی از آنان احراز گردد.
ت- درباره شخصی به اتهام واحد، احکام متفاوتی صادر شود.
ث- در دادگاه صالح ثابت شود که اسناد جعلی یا شهادت خلاف واقع گواهان، مبنای حکم بوده است.
ج – پس از صدور حکم قطعی، واقعه جدیدی حادث و یا ظاهر یا ادله جدیدی ارائه شود که موجب اثبات بی‌گناهی محکوم‌علیه یا عدم تقصیر وی باشد.
چ- عمل ارتکابی جرم نباشد و یا مجازات مورد حکم بیش از مجازات مقرر قانونی باشد.