آیا میتوان با شکایت به دیوان درخواست بدون هزینه تغییر کاربری به همان زمین عادی قبلی مادری اش با قابلیت ساخت و ساز را درخواست داد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۰ #88915779

درود
متاسفانه گاها سازمان ها از جمله شهرداری ها قوانین داخلی تصویب می کنند که مبدا و پایه ای نداشته و می توان در دیوان شکایت کرد از جمله اینکه مثلا برای تغییر کاربری زمین باغ به مشکونی یا باید ۷۰% ملک را واگذار کرد یا معادل آن را به ریال به حساب شهرداری بعد از درخواست و تصویت در کمیسیون ماده ۵ واریز کرد. با توجه به اینکه این قوانین پایه ندارند و در خصوص سئوال خاص من ملکی که سند قدیمی تفکیک نشده آن به صراحت به زمین اشاره کرده ولی حسب دلخواه مالک در زمان صدور سند باغ قید شده و شهادت بسیاری و تصاویر قدیمی هیچ درختی هم نبود است و تمام زمین های اطراف و هم سایر قطعات دیگر تفکیک از زمین مادری ساخت و ساز شده و مسکونی و زمین هستند و کوچه نیز با توافق وارثین مشخص و به عنوان معبر اصلی عموم مردم به رایگان قرار گرفته است در حالی که میتوانست بن بست شود و وگذار نگردد و حتی اولین آسفالتی که در این معبر ها ریخته شده با پرداخت وجه مالکین بود آیا میتوان با شکایت به دیوان عدالت اداری درخواست بدون هزینه تغییر کاربری زمین باغی به همان زمین عادی قبلی مادری اش با قابلیت ساخت و ساز را درخواست داد

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شکایت شما به دیوان عدالت اداری بستگی به این دارد که آیا این امر تغییر کاربری یافته یا خیر همچنان به حالت اول ( باغ ) باقی مانده است .

اگر شهرداری نسبت به تغییر کاربری اقدام کرده باشد امکان شکایت وجود داشته و در صورت اعلام ورود شکایت ، کاربری به حالت اولیه اعاده خواهد شد . ولی اگر کاربری اولیه به صورت باغ ذکر شده باشد ، دیوان عدالت اداری صلاحیتی برای تغییر کاربری نداشته و شکایت به دیوان بی فایده خواهد بود .