با بخشیدن مهریه؛ بعد از طلاق چگونه قابل دریافت است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۴ #88710584

با سلام و وقت به خیر
من ده سال پیش طلاق گرفتم و تقاضای طلاق توافقی دادم با گرفتن مهریه و دادگاه ده جلسه برامون نوشت تا با هم به توافق برسیم ولی ما فقط سه جلسه همدیگر را دیدیم و حتی یک کلمه حرف هم بینمان زده نشد که بخواهیم به توافق برسیم بعد وکیل شوهرم به من گفت اگه می خواهی طلاق بگیری باید از مهریه ات بگذری و من مهریه ام را بخشیدم الان می خواهم دادخواست بنویسم لطفا راهنمایی کنید ازچه ماده و قانونی استفاده کنم تا حقمو بگیرم ممنون

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه بخشش صورت گرفته می توانید از هبه رجوع کنید مگر اینکه هبه معوض باشد لاکن در صورتی ابرا نمودید حق رجوع نمی باشد

سلام
شما میتوانستید در ایام عده نسبت به رجوع اقدام کنید، اکنون پس از گذشت ده سال نمیتوانید اقدامی در این زمینه بکنید و با قرار رد دعوا مواجه می‌شود.

سلام و درود، در صورتی که در چارچوب طلاق ‌توافقی اقدام کرده اید امکان رجوع وجود ندارد، اما در شرایطی که مهریه را به طور جداگانه بخشیده اید(هبه) ، و به هر نحو معوض محسوب نشود با اینکه باز‌ هم مطابق صریح قانون نمی‌توان به دین هبه شده رجوع کرد اما برخی مراجع قضایی هبه ی مهریه را قابل رجوع می دانند؛ در این مورد بایست مدارکتان مورد بررسی قرار گیرد، آرزوی شادکامی.

با سلام
اینطور که شما بیان فرمودید به نوعی مهریه خودتان را ابرا کرده اید چون از لفظ بخشیدن استفاده کردید. بنابراین چون با ابرا کردن طلب ساقط شده دیگر طلبی وجود ندارد که بتوان آن را طلب کرد. اما پیشنهاد میکنم سندی که تنظیم کردید را به یک وکیل نشان دهید شاید راهی وجود داشته باشد