گزارش اصلاحی چیست؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۵۲ #88582900

سلام
برای نفقه جاریه در سامانه ثنا ثبت شده که دستور اصلاحی صادر شد و دستور برای ابلاغ دادنامه هم صادر شده این یعنی چی؟ و برای نفقه جاریه مگر نباید کارشناس نظر بده؟ ما جلسه کارشناسی نداشتیم. چرا مثل نفقه معوقه ننوشتن که حکم محکومیت صادر شد؟ نوشتن گزارش اصلاحی صادر شد. حتی پرونده مختومه اعلام شده.

مشاوره حقوقی نفقه
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
وقتی طرفین دعوی در محکمه اقدام به صلح و سازش نموده و توافقی انجام دهند گزارش اصلاحی توسط قاضی صورتمجلس میشود.
موفق باشید

با توجه به توافق طرفین رای گزارش اصلاحی بر مبنای توافق صادر خواهد شد

درود بر شما
صدور گزارش اصلاحی به معنای انشای توافق طرفین به صورت رای است .

با سلام
مختومه شدن پرونده الزاما به معنی قطعی شدن حکم نیست بلکه صرفا حاکی از شرح وضعیت پرونده در شعبه رسیدگی کننده است،
اما صدور گزارش اصلاحی تنها در صورت ایجاد صلح و سازش مابین طرفین امکانپذیرست.
مؤید باشید

با سلام.ماهیت گزارش اصلاحی توافق و قراردادی است ولی اگر موارد مندرج در گزارش اصلاحی مورد تایید شما نیست می توانید تقاضای ابطال گزارش اصلاحی را داشته باشید.

درود بر شما، احتمالا توافقی در این خصوص صورت گرفته و موجب صلح و سازش شده، سپس به عنوان رای صادر و ابلاغ میگردد.

گزارش اصلاحی به نوعی صلح میان طرفین دعوا محسوب می شود “
بر اساس ماده ۱۸۶ قانون آیین دادرسی مدنی ، پیش از اقامه دعوا خواهان می تواند از دادگاه درخواست کند تا طرف او را به منظور سازش دعوت کند . در این صورت ، اگر خوانده نیز بپذیرد ، دادگاه مفاد قرارداد صلح که میان طرفین منعقد می شود را تنظیم می کند و به امضای طرفین دعوا می رساند . علاوه بر این ، تقاضای صدور گزارش اصلاحی می تواند پس از اقامه دعوا نیز انجام شود .
بر اساس ماده ۱۷۸ قانون آیین دادرسی مدنی ، در هر مرحله از دعوا ، طرفین دعوا می توانند دعوای خود را با سازش خاتمه دهند . موارد صدور گزارش اصلاحی شامل دو روش فوق می باشد ؛ اما روش دوم یعنی پس از اقامه دعوا مرسوم تر است